[159] Czy w bagażniku 159 sedan zmieści się wózek dziecięcy?

Victoria

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1,9 JTD TI
Wirus alfa działa:D i mąż zakochał się bez pamięci w 159. Ja oczywiście jestem na wielkie TAK:) ale martwi mnie jedna kwestia - czy w bagażniku zmieści się wózek dziecięcy, bo słyszałam, że w wielu samochodach jest z tym problem? Dodam, że mam na myśli sedana, nie SW.
Proszę szanownych użytkowników o opinie:)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Kolega Ozzy znalazł wózek, który mieścił się do bagażnika 156 - a w 159 jego pojemność jest większa więc nie powinno być problemu ;)

Jeśli macie już kupiony wózek ,to trzeba niestety mierzyć bo o ile bagażnik w sedanie ( 405 l) jest dość foremny i sporo się do niego mieści , to sam otwór załadunkowy nie jest szeroki .

Cenne informacje, dzięki:) Wózka jeszcze nie ma bo i sam dzieciaczek dopiero w planach:D, ale jak już kupować to tak, żeby wszystko pasowało i skoro jest to możliwe to najważniejsze:)

W domu mamy wózek Bebetto Vulcano, (2 częściowy) dół wózka bez problemu wrzucałem do bagażnika 159tki (sedana) spacerówka/gondola jeździła na przednim fotelu - ale przyznam,nie próbowałem jeszcze mieścić w bagażniku jednego i drugiego, zawsze woziliśmy w bagażniku inne akcesoria dodatkowe :) Wózek jest dość duży, więc jeśli chcesz sprawdzę czy mieszczą się i spód i "góra".Mały szybko rośnie,więc teraz mamy spacerówkę Espiro Magic 3 ( trzykołowy), ten bez problemu mieści się nawet za tylnym siedzeniem - ale oczywiście ze względów bezpieczeństwa wrzucam go do bagażnika.Ma ściągane koła i jest lekki więc żona sama sobie z nim radzi.Jak sugerują koledzy najlepiej przymierzyć wózek do auta przed zakupem,albo poprosić kogoś kto ma takie auto :) Tak czy inaczej bagażnik w 159 jest z pewnością większy niż w 156.U mnie mały szybko przestał być taki mały i już załapał się na spacerówkę, gondola z nami już nie jeździ-więc problem z głowy.Tak czy inaczej jeśli chcesz spróbuję wrzucić cały wózek do bagażnika :)
Jeśli mogę zasugerować poszukaj wózka 3 w 1, będziesz miała fotelik, który montujesz w samochodzie i jest zarazem wózkiem a to pozwala zaoszczędzić sporo cennego miejsca.

Ostatnia edycja:
Witam

ja posiadam wózek Maxi Cosi Mura 4, i wchodzi bardzo ładnie. Mówię o spacerówce oraz gondoli (bo jeżeli się pytasz to znaczy że dopiero to początek). Powiem tak mieszkam w Piasecznie a cała rodzina mieszka w Zielonej Górze. Mieszczę się, chociaż bywało tak ze bagażnik musiałem mocno dociskać żeby zamknąć :).
Jeżeli ktoś mówi że Alfa nie może być autem rodzinnym - myli się!!!

Pozdrawiam

Kochani, lejecie miód na moje serce:)
że o mężu nie wspomnę:D
Dzięki za info!

Pitt24 - nie chcę Ci robić problemu z tym pakowaniem całości - decyzja zapadła:):)

Ostatnia edycja:
Skoro macie takie potrzeby,dlaczego nie SW?to naprawde ladne kombii :)
dsc04949j.jpg

Pewnie że ładne i jeśli rodzinka powiększy się zbyt szybko ponad plan to na pewno zmienimy na SW:D ale póki co rozglądamy się za sedanem:)

Niezłego kotleta odgrzałeś/łaś, tylko lekko ponad 4 lata od ostatniego posta:)

Niezłego kotleta odgrzałeś/łaś, tylko lekko ponad 4 lata od ostatniego posta:)

O kurde, rzeczywiście - nie spojrzałem na datę ;] Przymierzam się do wymiany swojej 147 na coś większego dlatego zapytałem.

A jaki wozek? Mi do sedana babyjogger city elite wchodzi bez problemu. Do pustego nawet kol nie musze zdejmowac...

Też miałem problem z wózkiem... niektóre się nie mieściły, niektóre na wcisk, a niektóre bez problemu.
Problemem jest klapa bagażnika, bo do samego bagażnika każdy normalny wózek by się zmieścił.

Zamówiłem taki, który się podoba i mieści w aucie :P

Wózek to: Camarelo Carmela

Mówię oczywiście o samym stelażu :) bo fotelik to wiadomo gdzie- na kanapie :D

Ostatnia edycja:
Czy zmieści się także bez problemu w wersji bez składanej kanapy ?

Czy wózek się zmieści do sedana w wersji bez składanej kanapy.

Do mojego sedana wchodzi bez problemu podwozie wózka Espiro Next, bez zdejmowania kółek (a są też wózki mniejsze po złożeniu na rynku). Gondolę woziłem na przednim siedzeniu, ale można ją złożyć, tj. opuścić burty i wtedy również zmieści się do bagażnika, choć nigdy tak nie jechałem. Natomiast góra spacerowa, jak się ją dobrze złoży (ten wózek ma kilka opcji), też można ja upchać obok podwozia wózka w bagażniku. Nie pamiętam czy zdejmowałem wtedy kółka, ale na pewno kilka razy tak jechałem. Składanie kanapy nie było potrzebne, w końcu na niej siedziała latorośl z mamą ;)
Nie sądzę aby pojemność bagażnika wersji bez składanej tylnej kanapy była mniejsza od wersji ze składaną kanapą (ja taką mam)...
Moja rada, sprawdź wymiary wózków, które wchodzą w rachubę, potem sprawdź ze sztywną miarką wymiary bagażnika, a przede wszystkim szerokość otworu ;) A na koniec, przed zakupem, poproś w sklepie o możliwość przymierzenia. Obsługa w sklepach z wózkami jest b. przyjazna (w końcu mają do czynienia z przyszłymi matkami ;)))

Amortyzatory
Powrót