[146] Czy to możliwe? Czy ja już zgłupiałem :)

• Autor wątku Autor wątku VIECIO
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

VIECIO

Guest
Witam wszystkich forumowiczów, każdy posiadacz TS-a wie jak to jest z wariatami:D
Mianowicie mój problem(chociaż nie wiem czy to problem), przez jakiś czas klekotał mi wariat jak szalony nawet podczas nagrzania silnika, a teraz od ponad miesiąca nic, chodzi cichutko jak powinien, czy przyczyną tego może być kompletne rozklekotanie się wariata?? Czy może temperatura otoczenia.
Sadzę że olej stał się gęstszy i porostu coś tam zmienił w silniczku pod wpływem temperatury;p
Proszę o radę.

a może Ci wypadł? :D
widocznie dobrze dbasz o belle i się odwdzięcza :)

Za pracę wariatora jest w dużej części odpowiedzialne ciśnienie oleju i jego lepkość. Może w tym szukaj przyczyny tego fenomenu.

Hmmm... ja raczej w cuda nie wierzę, choć już sam zaobserwowałem samoistną naprawę elektryki etc., ale z wariatem raczej nie ma takich trick'ów :) Może zalałeś w między czasie Bellę (jak to brzmi...:P)jakimś dobrym, gęstszym olejem i dlatego tak jest? Bo ta temperatura otoczenia to mało ma wspólnego, bo jednak w silniku po przejechaniu kilku km i tak jest koło 80/90'C...

A tak z drugiej strony, może coś z pompą oleju...? Może zaczyna szaleć...? (oby nie..)

pozdrowionka,
GrzesiuŻar

Zrobiło się zimniej, to też ma wpływ bo temperatura wpływa na właściwości oleju. Mi też raz klekotał, raz nie.

Hmmm... ja raczej w cuda nie wierzę, choć już sam zaobserwowałem samoistną naprawę elektryki etc., ale z wariatem raczej nie ma takich trick'ów :) Może zalałeś w między czasie Bellę (jak to brzmi...:P)jakimś dobrym, gęstszym olejem i dlatego tak jest? Bo ta temperatura otoczenia to mało ma wspólnego, bo jednak w silniku po przejechaniu kilku km i tak jest koło 80/90'C...

A tak z drugiej strony, może coś z pompą oleju...? Może zaczyna szaleć...? (oby nie..)

pozdrowionka,
GrzesiuŻar

A skąd wiedziałeś??? ;p dolałem troszkę oleju prosto z hurtowni :) bo troszkę go wypiła przez 8 tys km. Tak dolałem nowy olej i być może dlatego :) wydawał mi się dużo gęściejszy od starego ale to niby to samo :) Mobil super S, tylko teraz inaczej się nazywa .

Pozdrawiam

---------- Post dodany o godzinie 13:33 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:30 ----------

A pompa oleju jest w porządku :)

Amortyzatory
Powrót