• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Czy posiadam system Blue&Me?

• Autor wątku Autor wątku tm_2004
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tm_2004

Guest
Posiadam Alfę 159 '2007 w schowku jest port USB, na kierownicy przyciski
(np. do sterowania tel). Do końca nie wiem czy mam system blue&me,
jak podłączam do portu USB odtwarzacz, czy pendrive-a to się nic nie
dzieje. Nie działają też komendy głosowe. Być może jest coś uszkodzone
chyba że ten egzemplaż tego systemu nie posiada, tylko po co ten port USB? Może ktoś ma jakiś pomysł?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Naciśnij przycisk słuchawki powinno pojawić się menu

Po naciśnięciu słuchawkimi wyskakuje : English language unavailable - czy coś takiego. Telefon wyłapuje Blue&Me. Po ściągnięciu aktualizacji i próbie zainstalowania przez USB wyskoczył: USB Update Error 10 :mad:

Ja mam to samo dokładnie - opisałem to już wcześniej, z ta róznica że mi odtwarza muzykę z pendriva..ale żadna aktualizacja się nie powiodła -ciągle usb error 10

Z tego co jest mi wiadomym, port USB w alfie nie zawsze czyta dużych pojemnościowo penów (np 4GB, 8GB). Spróbójcie z penami 1GB.
Pozdr.

Najlepiej jakis starszy - u mnie do update dziala swietnie toshiba 1G U3

Z radością informuję że uaktualniłem język w B&M :D na polski. Nie robiłem aktualizacji samego B&M ale od razu język za pomocą takiego cuda (patrz zdjęcie) jakie sprezentował mi kumpel.

Z daleka na miniaturce zdjęcia ta dziurka w penie wyglada jak logo alfy :D

a gdzie można dostać taki pendrive - to prawdziwy rarytas:) Ja próbowałem na 6 już i żaden nie idzie;(

U mnie tez dziala doskonale (aktualizacje smigaja) stara 1GB Toshiba U3 - ale inna niz ta prezentowana.
Cos takiego tylko 1GB:
302.jpg

Ostatnia edycja:
No i za wcześnie się pochwaliłem :mad:.
Język wgrałem co prawda bez problemów (i to jest najważniejsze, bo B&M działa tylko nie czyta SMS - może nie wiem jak to się robi), ale aktualizacja do nowszej wersji poległa: "ERROR 10" jak przy poprzednich próbach.

U mnie bez problemu udalo sie zainstalowac jezyk polski (komunikaty glosowe) w B&M (pendrive 2GB). Muzyka MP-3 z pena smiga az milo, wspolpraca z tel przez Bluetooth bezproblemowa, kontakty wyslane - jedynie nie wiem jak uruchomic czytanie sms-ow. Ma ktos jakies doswiadczenia?

Witaj w klubie. Nie wiem czy ta opcja nie jest w nowym "upgrade", którego za ch... nie mogę wgrać. Kumpel który ma bravo twierdzi że wymawia "SMS" i mu wyświetla lub czyta. Jutro spróbuję

Ja nie probowalem ale z tego co wiem to nazywa sie to czytnik wiadomosci - jak nacisniesz *))) to pierwsza pozycja jaka proponuje B&M glosowo to wlasnie czytnik prawda?

Teraz cos mi wpadlo do glowy....
Sprawdzaliscie w specyfikacjach swoich telefonow (na stronie Blue&Me Fiata) w jakim zakresie system Blue&Me z nimi wspolpracuje? W moim przypadku okazalo sie, ze odczytywanie sms-ow nie dziala, niestety... A i wysylanie kontaktow z telefonu do auta tez nie odbylo sie automatycznie tylko sam musialem wyslac te kontakty z telefonu do B&M (opcja "wyslij wizytowke")
Sprawdzic liste telefonow mozna tutaj: http://www.fiat.pl/index.php?pid=146
Powodzenia!

Ostatnia edycja:
R.Y.D.Z.U. - a wg mnie Twoja Nokia wspolpracuje z wyjatkiem czytania sms-ow, znajdowania nazwy sieci tel. i wysylania kontaktow grupowo z telefonu (dziala Ci automatyczne pobieranie kontaktow przez B&M i wysylanie pojedyncze z tel. do auta). Zobacz, ze to dotyczy wszystkich Nokii z serii 6500 - klasycznych i slide.
Ja mam Samsunga i550 - podobnie jak u Ciebie: brak czytania sms-ów, a wysylanie kontaktow mam tylko z telefonu do B&M (brak automatycznego pobierania przez B&M).

Amortyzatory
Powrót