czy możliwy jest montaż klimy?

• Autor wątku Autor wątku groszek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

groszek

Guest
W 156 którą jeżdżę nie ma klimatyzacji w związku z tym mam pytanie czy można ją założyć? jak tak to jaką i kto może to zrobić? no i oczywiście koszt całej operacji. Jeżeli już ktoś robił coś takiego to proszę o jakieś podpowiedzi w tym kierunku.
pozdrawiam i dziękuję.

Ostatnia edycja:
Możliwe jest wszystko tylko zadaj sobie pytanie czy to jest opłacalne - koszty jeśli da się to zrobić będą niemałe.

2000-2500 nowa klima, spełniająca wszelakie normy bezpieczeństwa...

jest mozliwe , klima dziala jak w oryginale , nawet mozna ja diagnozowac kompem
jedyna roznica to taka , ze wentylator chodzi na jednym biegu , pewnei mozna to pokombinowac, ale za za duza wtedy ingerencja w kompa...
koszt takiej zabawy to 1500pln za montarz (facet z nadarzyna , naprawde specjalista)
klime kupuje sie kompletna (np. z allegro )
nagrzewnica
sterowanie
rurki
chlodnica (polecam nową)
osuszacz
sprezarka i mocowanie sprezarki
kabli ni epotrzeba , bo one juz sa w nagrzewnicy , a cale sterowanie climatroniciem jest w panelu , konsola zostaje, bo otwory pasuja
jesli chcesz jakies konkretne info , pisz na priv

Odświeżam temat bo myśle o montażu:) Nasuwa mi sie kilka pytań:1.Czy klimatyzacja manualna jest w jakis sposób połączona z komputerem auta??Czy klimatyzacja pasuje z silników benzynowych i z anglika czy się czymś różni??

spokojnie z montazem mozesz zejsc do 2000 wystarczy poszukac i popytac... znajomy kupil nowa klime kompletna do rav4 za 2000 i dal 500 za montaz, ty nie potrzebujesz nowej... wiec radze poszperac, powodzenia

spokojnie z montazem mozesz zejsc do 2000 wystarczy poszukac i popytac... znajomy kupil nowa klime kompletna do rav4 za 2000 i dal 500 za montaz, ty nie potrzebujesz nowej... wiec radze poszperac, powodzenia
Klime juz znalazłem,montażu chcem dokonać samemu tylko szukam odp. na pare pytań...Jeśli by ktos mógł to poszukuje zdj. z położeniem w aucie każdej części od układu klimatyzacji:)

A jest EPER w wersji PL??

---------- Post dodany o godzinie 23:16 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:12 ----------

Już znalazłem:)

Amortyzatory
Powrót