Czy ktoś pomoże i sprawdzi? alegro alfa romeo 156 sw 2,5l v6

• Autor wątku Autor wątku matias78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

matias78

Guest
witam!
interesuje mnie model tej alfy: alledrogo nr aukcji 508969929
czy ktoś z Alfaholików może jest z tej miejscowości by sprawdzić ten model, trochę dziwi mnie cena dość niska pomijając elementy do malowania:)Proszę o pomoc i wypowiedz

pozdrawiam Maciej

A rozmawiałeś telefonicznie ze sprzedającym? Mówił coś o niej? Ciekawe, przecież za niewiele mniejsze pieniądze można mieć co najwyżej anglika.

Cena bardzo ciekawa, ale w zamian za to można założyć że do zrobienia w niej jest wszystko, zostawia 4 ślady a silnik jest na rozpadnięciu i przebieg cofnięty o 100tysięcy.

Ja bym się nią mocno zainteresował, i uważaj żeby Ci jej żaden alfaholik nie podebrał :) gdybym miał 10tysięcy pojechałbym to obejrzeć :)

pozdrawiam i życzę powodzenia ;]

cena ciekawa i alfa też ciekawe co w niej tam mruczy pod maską bo może jest 100 tyś rzeczy do roboty no ale sprawdzić można :)

Ja byłbym bardzo ostrozny przy takich okazjach (zwłaszcza gdy silnik to V6) Mozna nieźle "popłynąć" finansowo jeśli po zakupie okaże się,że w samochodzie czai się ukryty chochlik. Nikt ładnego /sprawnego/ samochodu nie odda w cenie anglika...

Jeżeli motor do wymiany to kompletny koszt to 5,5 - 6 tyś zł.
simeone, dzisiaj byłem w Dąbrowie G. u kolesia co zwozi z Anglii samochody generalnie Hondy ale przywiózł jedną 156 właśnie z motorem 2,5 V6 . Byłem tam prawie 2 godziny bo demontował mi progi , wypiliśmy kawę i od słowa do słowa wygadał się z ceną - 500 funtów to jest cena za jaką kupił tą Alfę w GB i przyjechał nią na kołach do kraju. Auto sprawne technicznie.

Superjahu007 napisał:
dzisiaj byłem w Dąbrowie G. u kolesia co zwozi z Anglii samochody generalnie Hondy ale przywiózł jedną 156 właśnie z motorem 2,5 V6 . Byłem tam prawie 2 godziny bo demontował mi progi , wypiliśmy kawę i od słowa do słowa wygadał się z ceną - 500 funtów to jest cena za jaką kupił tą Alfę w GB i przyjechał nią na kołach do kraju. Auto sprawne technicznie.
http://moto.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1684691
u tego ?

Czy to nie jest ten gość który handluje silnikami przy ulicy kolejowej? Bodajże kolejowa 18 albo 20

a ja jestem z dąbrowy górniczej i jeszcze tej ar nie widziałem :(

Siafal89 napisał:
Czy to nie jest ten gość który handluje silnikami przy ulicy kolejowej? Bodajże kolejowa 18 albo 20

Nie nie ulica Szałasowicza czy jakoś tak , ma dobre ceny :) za 2 progi od sportpacka w idealnym stanie zapłaciłem 140 zł . I do tego w kolorze mojego auta :mrgreen:

Siafal89 napisał:
A rozmawiałeś telefonicznie ze sprzedającym? Mówił coś o niej? Ciekawe, przecież za niewiele mniejsze pieniądze można mieć co najwyżej anglika.

Cena bardzo ciekawa, ale w zamian za to można założyć że do zrobienia w niej jest wszystko, zostawia 4 ślady a silnik jest na rozpadnięciu i przebieg cofnięty o 100tysięcy.

Ja bym się nią mocno zainteresował, i uważaj żeby Ci jej żaden alfaholik nie podebrał :) gdybym miał 10tysięcy pojechałbym to obejrzeć :)

pozdrawiam i życzę powodzenia ;]

witam!
A więc po rozmowie telefonicznej z Panem który wystawił od znajomego tą alfę jest to 1 właściciel alfa jeżdzi w firmie i tu moja uwaga na pytania książka serwisowa potwierdzenie przebiegu Brak:( , czy rozrząd itd było przy tym przebiegu zrobione Tak ale potwierdzenie fakturą lub rachunkiem BRAK :( właściwie wszystko na słowo:(
A więc alfa stoi w Poznaniu czy ktoś z szanownych alfaholików może ją sprawdzić, chyba że odradzacie tej Alfy .
pozdrawaim Maciej

auto wystawił od znajomego? wiec z pewnościa niewiele Ci powie.Ja tam wyznaje zasade - "co jest tanie - to jest drogie" , więc do auta trzeba pewnie sporo dołorzyć, bo jakoś w mega okazje świateczna nie chce mi sie wierzyc

( no chyba,ze komuś faktycznie pieniedzy na święta brakuje ;)

Kosiar napisał:
może jest 100 tyś rzeczy do roboty
Oczywiście ,że to prawdopodobne. Być może właściciel zorientował się jaki to koszt i chce szybko sprzedać -stąd kusząca cena.
pitt24 napisał:
Ja tam wyznaje zasade - "co jest tanie - to jest drogie"
Dokładnie.

A założycielowi wątku polecam jeszcze lekturę watku bo nie każdy przyszły właściciel V6 (ogólnie AR) zdaje sobie sprawę z kosztów a potem "okazyjnie sprzedaje" :wink:
http://www.forum.alfaholicy.org/topics5/156-silnik-25-v6-vt15997.htm?highlight=2.5

Amortyzatory
Powrót