• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

czy ktoś mógłby sprawdzić tą Alfe 33?

• Autor wątku Autor wątku cyjanekk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cyjanekk

Guest
witam

miałbym prośbę, czy ktoś mógłby sprawdzić tą Alfe 33?

http://moto.allegro.pl/item229213322_alfa_romeo_33_poj_1712_cm_16v_130_km.html

co prawda sprzedawca już ją komuś obiecał :cry:, ale jeszcze nie jest sprzedana, właściwie to chyba by się musiał zdarzyć cud, żeby udało mi się ją kupić, na czym by mi bardzo zależało, bo wydaje mi się, że takie egzemplarze 33 nie zdarzają się zbyt często

Takie tzn. 16-zaworowy boxer, czerwona i z piękną skórzaną kierownicą :D, ale przebieg 170 tys :?

Nie no mnie się wydaje kombinejszyn.... :wink: Na zdjęciach widać różnice lakieru.. :evil:

Ta kierownica to raczej jakaś nakładka.Coś kombinowane z przodu pewnie dostała w prawy kant 8) A pozatym cięzko coś powiedziec na podstawie jednego zdjecia.

Przecież akurat Alfa Rosso to lakierek potrafiący sobie ładnie, niejednolicie wylaknąć. Oglądałem kiedyś taką 33 czerwoną - każdy element w innym odcieniu.. :)

A nawet jeżeli był wymieniany czy malowany, to nie wiemy dlaczego? Mogła mu rzeczywiście jakaś cieżarówka po przodzie przejechać, ale mógł też jakiś dres "podpisać się" gwoździem.

Tak czy inaczej cięzko coś powiedzieć trzeba by jeszce trochę zdjęc a najlepiej to ja pomacać 8)

cyjanekk napisał:
...co prawda sprzedawca już ją komuś obiecał :cry:, ale jeszcze nie jest sprzedana...
to taki rodzaj podpuchy.
facet wciska kit że obiecał sprzedać siostrze, bratu, znajomemu (niepotrzebe skreślić) tylko niestety klient czeka na kredyt z banku. :wink:

bryczka nawet fajna.
kiedyś nawet myślałem coś takiego sobie sprezentować, obedrzeć do gołej blachy wstawić klatke, beton w koło zapasowe, wolny wydech i na tor. 8)

Na pewno musisz jechać obejrzeć i się przejechać i to najlepiej dość ostro, przez jakieś wertepki małe przejechać i posłuchać wszystkiego. Co do przebiegu to faktycznie dość dziwne. Moja 33 z 1990 ma przejechane 133000 niby udokumentowane, kupiona od starszego gościa którego w życiu bym nie podejrzewał o przekręcanie itd. ale też mi się nie chce w to wierzyć ale jeździ rewelacyjnie a czyż nie o to właśnie chodzi? :D

Rosik napisał:
jak na 15-letnie auto to tak mały że na bank kręcony
Mój sasiad ma polo z 95 roku z przebiegiem 43 tyś. Ma go od nowosci, trzyma w garażu i wyjeżdza raz na pół roku. Pewnie kiedyś go sprzeda (albo jego spadklobiercy :wink: ) i ktos powie że kręcony...
Są ludzi ektórzy mało jeżdza samochodami, np tylko na wakacje czy w niedziele do lasu więc tak od razu bym nie przesądzał że krecony

Rosik napisał:
jak na 15-letnie auto to tak mały że na bank kręcony

Ja bym tak nie twierdził, moja Bella jest z 91 i ma przejechane 138 tyś., a licznik nie był kręcony :P .
Wszystko zależy od tego ile kto jeździ :wink:
A te 170 tyś. to wcale nie mało i na dzień dobry dokładnie obejrzał bym silnik i posłuchał jak pracuje 8)

sprzedawca jeszcze mi 2 zdjęcia dosłał, a co do licznika to podobno nie był kręcony - tak mówi sprzedawca, który zrobił nią 70 000 km, a obiecana jest jakiemuś chłopakowi, który już 1,5 miesiąca zbiera na nią kase

dareckib napisał:
Nie no mnie się wydaje kombinejszyn.... :wink: Na zdjęciach widać różnice lakieru.. :evil:

Niekoniecznie kombinowany. Napewno był robiony wlew paliwa. Alfa w kolorze 130 Rosso, ten lakier sie utlenia. Swoją malowałem właśnie z tego powodu. Błotnik miałem blady, klapa tył różowa. Całość w jednakowym kolorze.

cyjanekk napisał:
Takie tzn. 16-zaworowy boxer, czerwona i z piękną skórzaną kierownicą :D, ale przebieg 170 tys :?
czy to oby jest napewno wersja 16zaworowa?? optycznie i wewnatrz to raczej wyglada na zwykla 1.7. moge sie mylic bo ktos mogl wrzucic taki silnik ,ale czesto spotkalem sie z czyms takim ,ze mialbyc 16v a byl 8v...

Optycznie ??? Seryjna 16V powinna posiadać na atrapie wew. "serducha" czerwoną oblamówkę, no ale spotkałem się z wyjątkiem. (Alfa AR_33)

oprocz tego co napisal Phantom 71 ,16v ma charakterystyczne poszerzone tylne nakladki progow,ktore sa w kolorze nadwozia w przeciwienstwie do wersji Imola,ktora tez takie ma, a takze dolne czesci zderzakow sa w kolorze nadwozia i lusterka. We wnetrzu sa kubelkowe fotele.
ps. byly wersje tzw."cywilne." ktore mialy wyglad 1.7 8v,czyli siedzenia welurowe,alfa control,zwykle nakladki na progi,nie w kolorze,takze nie lakierowane w pelni zderzaki i brak tylnego spoilera! i z tego co jeszcze pamietam ale juz z dziedziny technicznej to nie mialy one chyba sondy lambda,ale to juz inna historia... :wink: dla przykladu wlasnie taka niewygladajaca 16v :) http://moto.gratka.pl/tresc/alfa-romeo-33-1-7-1-7-benzyna-5592584.html?w=ad077aa548724ab6&s=1

Amortyzatory
Powrót