• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Czy felgi 15 pasują do AR 166

Lorek

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166
Witam.
Kupiłem dzisiaj zimówki o rozmiarze 195/65 R15 na felgach stalowych od Lanci Kappy o rozmiarze 6,5 X15 ET31. Czy bedą pasowały do Alfy Romeo 166. ? Wiem ze rozstaw srub i otworu centralnego pasują na pewno, tylko czy nie będą zawadzały o zaciski ??

Ja tam jestem zwolennikiem jak największego rozmiaru do 166.

Sam zbieram na takie ;)
http://www.allegro.pl/item791942285_pdw_858_r18_5x108_et38_rimline_pl.html

Dzisiaj zalozyłem 15 cali (zimówki) i nie jest tak zle jak myślałem. Opony 195/65 R15. Po co większe na zime,czym większe kola i opony tym większy koszt ich zakupu.

Widziałem AR166 na 15-kach i wg. mnie to jak założyć tenisówki do garnituru - zdecydowanie za małe koło w stosunku do rozmiarów auta.
195/65 R15 to seria w Vectrze B. Zaś różnica gabarytów m-dzy Oplem a AR jest dość spora.
Swoją drogą ciekaw jestem jak się prowadzi taki zestaw i na ile jest stabilny w czasie jazdy :confused:
Po co większe na zime,czym większe kola i opony tym większy koszt ich zakupu.
Fakt. Istnieją jednak pewne standardy, z którymi trzeba się liczyć przy zakupie samochodu.
Z doświadczenia dodam tylko, że tego typu oszczędności najczęściej nie przynoszą korzyści...czasem wręcz przeciwnie.

Ja również uważam ze najlepiej Alfa wygląda na 17 lub 18 calowych alusach (mam takie na lato i jest super). Zimą moja alfka więcej czasu spędza w garażu niz na drodze więc stwierdziłem że nie ma sensu kupować zimówek 17 i dawać dużo większe pieniądze. Pewnie że samochód nie trzyma się na drodze jak na letnich 215/45 R17 ale zimówki czym węższe tym lepsze.Ale i tak prowadzi się bardzo dobrze,myślałem ze będzie gorzej.

Dzisiaj zalozyłem 15 cali (zimówki) i nie jest tak zle jak myślałem. Opony 195/65 R15. Po co większe na zime,czym większe kola i opony tym większy koszt ich zakupu.

to na lato tez masz 15?? po co Ci alfa 166 mogles kupic np. golfa 3 i jezdzic na 13 jeszcze taniej -dziwne masz podejscie miedzy 15 a 16 nie ma chyba tak wielkiej roznicy cenowo ale Twoj wybor

do Qki
no dobra widze ze na zime;p zmeczony jestem wiec nie przeczytalem uwaznie i myslalem ze chodzi mu ze na lato tez po co wieksze niz 15

Ostatnia edycja:
to na lato tez masz 15?? po co Ci alfa 166 mogles kupic np. golfa 3 i jezdzic na 13 jeszcze taniej -dziwne masz podejscie miedzy 15 a 16 nie ma chyba tak wielkiej roznicy cenowo ale Twoj wybor

Przeczytaj jeszcze raz temat dokładnie, pomyśl i zedytuj.. a mój post wyrzućcie potem.

Amortyzatory
Powrót