Czy były fabrycznie podrasowywanę silniki 1.8 8v?

Auto
Alfa Romeo 155 1.8 8V;Alfa Romeo GT 1.9 JTD;Alfa Romeo 145 1.9 JTD
Czy były silniki podrasowywane fabrycznie ? Pytanie stąd iż mój Wuj z Turynu od którego kupowaliśmy te alfe upiera się że ta Alfa ma więcej niż 129 KM nie pamięta już czemu ale twierdził że ma więcej mocy. Może podam osiągi V-max 220 Km/h i 0-100 w 8,4 sekundy wynik ten jest jeszcze spokojnie do poprawienia o jakieś tam ułamki sekund.

w sumie byly 4 pojemnosci .niektore byly opisane jako 1.7 a czesc jako 1.8 ogolnie podaja ,ze wszystkie mialy 129 km.mysle ze napewno byly jakies dlubane wersje mocniejsze niz seria ale raczej w sladowych ilosciach na indywidualne zamowienie.te twoje 8.4 to cos bardzo malo

alfasound_mania napisał:
Czy były silniki podrasowywane fabrycznie ? Pytanie stąd iż mój Wuj z Turynu od którego kupowaliśmy te alfe upiera się że ta Alfa ma więcej niż 129 KM nie pamięta już czemu ale twierdził że ma więcej mocy. Może podam osiągi V-max 220 Km/h i 0-100 w 8,4 sekundy wynik ten jest jeszcze spokojnie do poprawienia o jakieś tam ułamki sekund.
A czym mierzyłeś przyspieszenie do setki? Stoperem? :roll:

1.8 8v- 126KM
1.8 8v- 129KM
1.8 8v - 140KM (wersja Silverstone) mamy taka jedna w Lublinie... Kosa niesamowita...Tylko kierowca cos powoli zamienia sie w Dziadka i uskutecznia spokojna jazde...

Tak stoperem osoba obok siedziała i mierzyła. Też się zdziwiłem że tak mało ale na dodatek po zmianie świec na nowe (Beru ultra X) czuje że wynik można minimalnie poprawić na pełnym gazie przy zmianie na dwójkę jest ciężko samochód utrzymać.

1.8 8v - 140KM (wersja Silverstone) mamy taka jedna w Lublinie... Kosa niesamowita...Tylko kierowca cos powoli zamienia sie w Dziadka i uskutecznia spokojna jazde...

Mógłbyś mi coś powiedzieć o tej wersji "Silverstone"

ANGEL napisał:
1.8 8v - 140KM (wersja Silverstone) mamy taka jedna w Lublinie... Kosa niesamowita...

a mozna cos wiecej (najlepiej jakies wiarygodne linki) o tej wersji silnikowej? bo wg moich informacji ta wersja różniła sie od innych 155 1.8 8v tylko spojlerami

piotriix napisał:
te twoje 8.4 to cos bardzo malo
to musi być jakaś odchudzona wersja a nie dłubana :mrgreen: albo popsuty zegarek

Hmmm....no najlepiej by było na hamownie ale no nie stać mnie na To...powiem szczerze że wydaje mi się to równie dziwne aczkolwiek przyśpieszenie w niej mnie poraża do Tego wujas ma te samą wersje silnikową i jest wyraźnie słabsza od naszej

wez kilku chlopakow z wloclawka, ugadaj sie na jakiejs hamowni to Was skasuja 50 zl... czytalem o takich akcjach.

Amortyzatory
Powrót