Michele87ar
Nowy
Koledzy, mam pytanie. Mianowicie czy silnik 3.2 JTS to indywidualna konstrukcja alfy romeo, czy jakiś mariaż z jakąś firmą, która myśli, że produkuje samochody??
Ostatnią edycję dokonał moderator:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Kolego opamietaj się , mamy world crisisCze,a mam pytanko ,są w ogole jakieś informacje czy Alfa będzie w przyszłości budować jakieś V 6 ,czy ten dział został zamkniety ,i pozostana tylko 4 cylindrowce .
Fiat kupił (ponownie) udziały w VM Motori i w przygotowaniu jest nowy diesel V6 3.0Cze,a mam pytanko ,są w ogole jakieś informacje czy Alfa będzie w przyszłości budować jakieś V 6 ,czy ten dział został zamkniety ,i pozostana tylko 4 cylindrowce .
Myślę, że koszty serwisowe są znikome w porównaniu do zużycia paliwa. Fakt duża benzyna musi palić, ale w tym przypadku nie dostajesz niczego w zamian poza ładnym brzmieniem, no chyba, że po prostu cię stać.Jak wygladaja koszty serwisowe
a czy ktos zna z wlasnego doswiadczenia ten silnik?
Jak wygladaja koszty serwisowe (plyny, swiece, rozrzad) i jak czesto to trzeba robic?
Dodałbym świetną reakcję na gaz, która w połączeniu z całkiem niezłym momentem, potrafi dać frajdę z jazdyFakt duża benzyna musi palić, ale w tym przypadku nie dostajesz niczego w zamian poza ładnym brzmieniem, no chyba, że po prostu cię stać.
dowcip miesiącaw tym przypadku nie dostajesz niczego w zamian poza ładnym brzmieniem
Brzmienie jakby się miał zaraz silnik rozlecieć..
Szukałem tego filmiku dosc długo i sie znalazł samPodoba mi sie dzwiek silnika V6 alfowskiego i takiego też chciałbym miec w swojej, ale brak kasy
W nowych alfach ten silnik 3.2 gta jest jakis wykastrowany
![]()
Trzeba było przeglądać regularnie dział "Filmy, filmiki", niedawno tam go wrzucałem.
W nowych Alfach nie ma czegoś takiego jak 3.2 GTA![]()
dowcip miesiąca
Widzisz jakos opusciłem ten działNie chodziło mi zupełnie o nowe wyjeżdżające z salonu, ale te nowsze konstrukcje np. 159 lub 147, które to posiadaja taki silnik 3.2 jts - no chyba, że jestem w błedzie?
Ale jednocześnie podkreślił (zwłaszcza w porównaniu do TBi), jak ten silnik znakomicie brzmiał - właśnie pod tym względem bardzo go chwalił.Jak to nieładnie określił go red.Maznas w jednym z Automaniaków : ,,Największy kundel wśród silników Alfy ''
Ta brera jak tokujący głuszec, tak ma być?
))))
Kolego opamietaj się , mamy world crisis