[159] Czy 159 były fabrycznie klejone pomiędzy tylnymi drzwiami, a nadkolami?

• Autor wątku Autor wątku maciekgdn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maciekgdn

Guest
Witam,

chcę kupić alfę 159 1,9 JTDm Distinctive 1.9 diesel z 2006 r. Znalazłem sobie juz konkretny egzemplarz. Przy oględzinach zaniepokoiły mnie "klejenia" pomiędzy tylnymi drzwiami a nadkolami. Według sprzedawcy jest on bezwypadkowy, zgodził się na diagnostykę w dowolnym serwisie. Załączam fotkę, będę wdzięczny za informację czy to "normalne" w tym modelu.

Pozdrawiam
Maciek

Ostatnią edycję dokonał moderator:
to jest tylko zabezpieczenie lakieru w tym miejscu. Też to miałem ale zerwałem bo zrobiło się prawie żółte. Nie jest to nic cdo powinno cię niepokoić. Zwrócił bym uwagę na to czy kolektor ssący był wymieniony ( w tym roczniku beły wadliwe ), postarał sie zorientować w jakim stanie jest dpf i przekładnia sterownicza bo też potrafi się posypać (wszystkie te rzeczy są bardzo drogie 1000zł+ więc warto się zorientować w jakim są stanie) pozdrawiam

Tak wyjeżdżały z salonu , mnie to nie przeszkadzało i nie usuwałem tego.

rbt2005, rafter dziękuję za szybką odpowiedź! Nie jestem specjalistą w dziedzinie mechaniki, pojęcia kolektor ssący i dpf są dla mnie poniekąd czarną magią. Będę musiał zdać się pracowników zaprzyjaźnionego serwisu fiata. Rozumiem, że wyłapią ew usterki w/w pokroju(?) To egzemplarz który sobie upatrzyłem http://variant.gratka.pl/ogl/11011047.html umowa przedwstępna już jest, czekam na finalizacje papierokolgi banku, dalej badanie auta, jak wszystko będzie ok, na co liczę autografy na umowie bankowej. Efekt jestem szczęśliwym posiadaczem tego pięknego cudu designu i techniki :)

Sprawdż też czy pompa wspomagania za głośno nie pracuje , zwłaszcza teraz przy niższych temperaturach jeśli jest z nią coś nie tak będzie słychać buczenie . Problem jest znany w ASO i mają na to rozwiązanie serwisowe.

te naklejki chronia przed piaskowaniem elementu rowniez sa takie w 156 :P

Dokładnie, za względu na dość muskularne błotniki w 159, fabryka zdecydowała się na takie "nalepki"
Mi to nie przeszkadza :)

Dokładnie, za względu na dość muskularne błotniki w 159, fabryka zdecydowała się na takie "nalepki"
Mi to nie przeszkadza

takie naklejki z folii transparetnej występują w większości aut,jest to bardzo przydatna rzecz zwłaszcza na naszych "kamienistych" drogach.chronią przed odpryskami lakieru na krawędziach.

Amortyzatory
Powrót