• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

czujnik położenia wałka rozrządu

• Autor wątku Autor wątku webmaster007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

webmaster007

Guest
Dobra kupilem alfe 156 2.4 jtd 98r skorki momo czarne eleganckie klima 4 x sz.el szyber na 17 oz ... zobaczycie ja w wszystkich świetych bo wtedy bedzie w kraju chce ja przyjechac na kołach

ale wiem ze jest w niej uszkodzony czujnik teraz nie wiem bo nie zrozumialem czy czujnik położeni wałka rozrządu czy położenia wała korbowodowego może mi ktoś odpowiezdziec na pytania
co sie dzieje jak jest trefny nic nie zapla sie na tablicy rozdzielczej ale niby po przekroczeniu 3,5 tys obr auto wprowadza się w stan awaryjny czy to prawda próbując je na placu nic takiego sie nie działo?
Jak dziła tryb awaryjny w jtd ?
Czy po wymianie tego czujnika konieczne jest podłączenie pod kompa czy mozna wymienienic go przejechac trase i bedzie dzialc oki i nie wprowadzi w stan awaryjny
Rozumiem ze blad bedzie zapamietany czy skasuje sie sam po odczytaniu np.10 razy(po odpaleniu silnika) ze juz nie wystepuje usterka.

a jakie sa skutki uszkodzonego czujnika wału korbowodowego

Jak masz uszkodzony czujnik położenia kątowego wału korbowego to może się zdażyć że nie dojedziesz na kołach. Po prostu jak silnik jest rozgrzany to gaśnie - to najczęstrze objawy. Koszt wymiany czujnika iście symboliczny bo 150zł + robocizna

a wymienic go to nie problem fizycznie a czy trzeba go pod kompem wykasowac czy cos czy mozna pozniej a on tylko bład bedzie pamietał

Wymienić go można bez komputera, ale dowiedz się który czujnik czy położenia wału korbowego czy wałka rozrządu

mam znajomego sprowadzi mi oby dwa i wezne ze soba i dwa wymienie jak nie pobrudze to moge zawsze zbedny oddac
dzieki wielkie za helpa

Amortyzatory
Powrót