Czujnik cisnienie doładowania

Lucky

Nowy
Auto
147 1.9JTD 2002r.
I mnie dopadł ten problem, wiele jest tematów o tym, sporo poczytałem, wyczysciłem erg oraz ten czujnik, po zabiegach pojechałem na kasowanie błędów i niestety nie skasuje go ciagle to samo pokazuje. Do wymiany jest ten czujnik bo wogóle nie odpowiada i zatrzymał się jakby na jednej wartości i tyle. Moje pytanie polega na tym, jaki jest seryjny numer tego czujnika żebym kupił taki sam? Alfa 147 1.9 jtd 2002 rok.

Nie koniecznie jest zły trzeba go dobrze wyczyścić a najlepiej na dłużej pozostawić w benzynie(ja zostawiłem na całą noc) wcześniej zdejmując gumowy oring( może spuchnąć w reakcji z benzyną) jesli wymiana to tu dobierzesz odpowiedni:Czę�ci zamienne, eKatalog, katalog elektroniczny, sklep internetowy, Inter Cars S.A.

zostawiłeś na cała noc ten plastik w benzynie i nic mu sie nie stało? Ja troche go czyściłem może faktycznie za słabo :/ ale już sam nie wiem.

A czy to tak jest, że po takim czyszczeniu zawsze trzeba jechać kasować błędy? Załóżmy, że błąd wyskakiwał z winy zabrudzonego czujnika, ja go wyczyszczę i w praktyce wszystko będzie działać poprawnie a komputer dalej będzie mi pokazywał ten sam błąd, póki go z systemu nie usunę?

Jak odpalisz 10 razy i/lub przejedziesz 30-50km to komunikat "Motor control system failure" zniknie - jeśli oczywiście ustały przyczyna pojawienia się błędu.

Panowie, mam pytanie odnosnie zamiennika, mogę miec za 120 zł z rabatem firmy EPS, w porównaniu z boschem za 320zł to troche taniej, opyla się go brac?

Stosowanie innej elektroniki w miesce Boscha zawsze jest ryzykowne

kupiłem ten zamiennik, po załozeniu kontrolka odrazu zgasła, podpiął mi koleś komputer do auta i został tam ten błąd zapamiętany, skasował go i teraz już nie ma błędu, przy okazji skasował mi jakiś błąd nachylenia, nie wiem do czego to oraz dowiedziałem się, że mam oryginalny przebieg obecnie 88kkm :)

Amortyzatory
Powrót