• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Czujnik ABS

rafik.

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156SW / 166 3.0 / Lancia Dedra 1.6 16V
Muszę wymienić czujnik ABS na tylnej osi w moje 156SW - 2001r. Dzwoniłem do foty, IC i każdej ciężko było określić który to czujnik bo jest kilka rodzai. Jedne są po 115zł a drugie po 340zł(bez zniżek).

Na allegro znalazłem coś takiego:

http://moto.allegro.pl/item500466032_alfa_romeo_156_czujnik_abs_tylny_fabrycznie_nowy.html

Tam podany jest:
FABRYCZNY NR KATALOGOWY 60659265

Jak zadzwoniłem do Foty i podałem ten nr to koleś powiedział że są 2 rodzaje. Jak sprawdzić jaki to model?

No, a jakbyś spróbował poszukać poprzez numer nadwozia VIN?
Jeśli auto nie było kombinowane, to jest to 100% metoda na dobranie właściwej części.
Pozdrawiam.
- Rafał

alces1 napisał:
No, a jakbyś spróbował poszukać poprzez numer nadwozia VIN?

No właśnie odpalam EPERA, wpisuje VIN i jest. Dzwonie do hurtowni, podaje magiczne numerki a tam mi mówią że są 2 rodzaje. I tak było w IC i w Focie. Jeden jest po 116 a drugi po 340 i bądź tu mądry.

To dziwna sprawa, bo raczej oba czujniki nie pasują do tego samego samochodu...
Pewnie będziesz musiał go zdemontować i udać się np do IC żeby sprzedali Ci identyczny...
Pozdrawiam.
- Rafał

Amortyzatory
Powrót