[GT] Czerwona GT Q2 - jarzon, Kielce

Mała aktualizacja. Od ostatniego razu wymieniłem prawy górny wahacz. Na szczęście śruba była już odwrócona w stronę błotnika więc obyło się bez odkręcania całej kolumny itd. Muszę jeszcze przyjrzeć się pozostałym elementom zawieszenia bo skrzypią na progach zwalniających. Na początek spróbuję wcisnąć smar na powierzchnie styku metalu i gumy.

Udało mi się też uruchomić fabryczny zestaw bluetooth. Przyczyną niesprawności była urwana kostka od mikrofonu umieszczonego w lampce. Zakupiłem na allegro najtańszą lampkę (40zł z przesyłką) z zamiarem przełożenia samego mikrofonu. Niestety po rozmontowaniu okazało się, że to nie takie proste i założyłem lampkę w całości. Póki co działa jak należy. Jedyny minus to echo, które słyszy rozmówca.

Plany na wiosnę to:
- wyprostowanie delikatnie podbitych felg 18", wymianę 2 zużytych opon
- wyeliminowanie skrzypienia zawieszenia
- sprawdzenie/ustawienie geometrii
- własnoręczna korekta/zabezpieczenie odprysków od kamyczków na masce
- dokładne mycie, glinkowanie, odświeżenie lakieru pastą ultimate compound, woskowanie
- wymiana znaczka przód

Kilka fotek z wczoraj

DSC06923.jpgDSC06926.jpgDSC06928.jpgDSC06931.jpgDSC06941.jpgDSC06944.jpgDSC06948.jpgDSC06949.jpgDSC06957.jpg

robiłem wszystko wg instrukcji. działało (połowicznie ze względu na brak mikrofonu) z LG optimusem G, teraz działa z xiaomi mi4c.
po ustawieniu kluczyka w pozycji MAR przytrzymałem oba przyciski ponad 2 sekundy aby zresetować ustawienia, następnie w telefonie wyszukałem urządzenie (phone V3.15), podałem pin 1234 i załapało bez problemu.
w menu radia trzeba też ustawić głośność w sekcji phone.
a próbowałeś z innym telefonem?

Jarzon gdzie sie bujasz tą strzałą ?
Może kiedyś się spotkamy (powiało trochę gejostwem;). )
Chętnie zobaczyłbym z bliska tą piękność.

Treble - głównie Kielce i okolice. w weekendy dalej.

bajtek - na lato mam oryginalne 18" od Q2. szprychowe 18" mi się bardzo podobają ale Q2 też mają swój urok ;)

robiłem wszystko wg instrukcji. działało (połowicznie ze względu na brak mikrofonu) z LG optimusem G, teraz działa z xiaomi mi4c.
po ustawieniu kluczyka w pozycji MAR przytrzymałem oba przyciski ponad 2 sekundy aby zresetować ustawienia, następnie w telefonie wyszukałem urządzenie (phone V3.15), podałem pin 1234 i załapało bez problemu.
w menu radia trzeba też ustawić głośność w sekcji phone.
a próbowałeś z innym telefonem?

a to zle robiłem chyba:))mi wyszukało pin wstukałem i nic

a robiłeś reset pamięci? zestaw pamięta do 3 telefonów aby połączyć kolejne trzeba zresetować pamięć.
programowanie trzeba zrobić na MAR a nie na odpalonym silniku.

Jeżeli zostawiłeś dziś swoją GieTę na strzeżonym przy Paderce to ściągnęła moją uwagę, aż wjechałem na parking żeby ją pooglądać ;)

Wysłane z mojego ASUS_X008D przy użyciu Tapatalka

Prawdopodobnie ostatnie fotki jakie wrzucam do tematu o GT bo przymierzam się do sprzedaży.
Jestem bardzo zadowolony z autka bo służyło mi dzielnie przez 9 lat ale dość spontanicznie kupiłem Giulię i to ona będzie teraz pełniła rolę mojego Gran Turismo.

mam problem z umieszczeniem zdjęć, wrzuciłem na dysk google.
link do paczki ze zdjęciami:
galeria zdjęć

Dobrze widzę: bezprzewodowe czujniki ciśnienia w oponach ?

Dobrze widzę: bezprzewodowe czujniki ciśnienia w oponach ?

Tak. zakupiłem zestaw od chińczyka marki 70mai i od kilku lat jestem bardzo zadowolony. To jest wersja z czujnikami przykręcanymi wewnątrz felgi przy wentylu jak w oryginale. Te z ogromnymi i brzydkimi nakrętkami na wentyle strasznie mi się nie podobają.

Amortyzatory
Powrót