[GT] Czerwona GT Q2 - jarzon, Kielce

jarzon

Nowy
Auto
Alfa GT Q2, Stilo JTD 16V
Najwyższa pora przedstawić moje autko. Alfę kupiłem 2 miesiące temu i powolutku się do niego przyzwyczajam. Jednocześnie dopasowuję samochód do moich potrzeb i wymieniam zużyte części.

Podstawowe dane:
Rok produkcji: 2007, Silnik 1.9 16v 150 KM CF4 z DFP, Przebieg w momencie kupna: 106 500km
Kolor 289 - Czerwony Rosso Alfa, Wersja Q2, wyposażenie Distinctive

Wyposażenie:
- pakiet wyposażenia Distinctive
- Pakiet Q2, samoblokujący mechanizm różnicowy, satynowe wykończenie lusterek, gałki zmiany biegów oraz srebrnych listew z przodu, podwójna końcówka wydechu, usztywnione zawieszenie
- Czarna skórzana tapicerka z czerwonym przeszyciem, kierownica, mieszek gałki biegów i hamulca ręcznego z przeszyciem czerwonką nitką, czarne zegary jak w wersjach Black Line z białym podświetleniem
- Oryginalne felgi 18" z wersji Q2
- xenony ze spryskiwaczami
- podgrzewane siedzenia
- czujniki parkowania
- radio CD-MP3 z modułem Bluetooth

Po zakupie zrobiony pakiet startowy w postaci wymiany rozrządu, usunięcia klap wirowych oraz wymiany oleju w silniku i skrzyni oraz filtrów oleju i powietrza.
W drugiej kolejności wymienione sprzęgło wraz z kołem dwumasowym (drgania podczas zmiany biegów)
Zakupione koła na zime 17" alu + opony 205/50/17
Zakupiona dojazdówka i wkładka z narzędziami
Wymieniony akumulator na roczny 75Ah (był 60Ah)
Założone nowe wycieraczki motgum hybrydowe - do przetestowania

Plany na przyszłość:
- system bluetooth działa tylko połowicznie - ja słyszę rozmówcę ale on nie słyszy mnie (może niepodłączony/uszkodzony mikrofon), sterowanie, odbieranie rozmów itd działa.
- nie działają spryskiwacze reflektórów - muszę znaleźć przyczynę i uruchomić je może z użyciem przekaźnika opóźniającego
- prawy górny wahacz ma lekkie luzy (zakupiony TRW czeka na montaż)
- wyłączenie i zaślepienie EGR

Na pewno nie będę poddawał auta mocnym modyfikacjom bo akurat ta wersja ma prawie wszystko czego potrzebuję. Może po kilku (nastu) miesiącach podwyższenie mocy.

DSC05636.jpgDSC05638.jpgDSC05639.jpgDSC05641.jpgDSC05644.jpgDSC05646.jpg

Piękna Alfa i ten kolor :D

Wrzuć zdjęcia środka :)
Co tam jest napisane na tylnej szybie?
Kupiłeś już ją z tymi światłami dziennymi?

pozdrawiam

Kolor i te ori alusy robią robotę! :)
Szkoda tylko że w klekocie :P

Dzienne zostają bo ktoś powycinał dziury w kratkach. Sam bym nie założył ale póki co ruszać nie będę.
Tablice już zmienione.

Dziś kilka fotek w zimowym obuwiu.

DSC00034.jpgDSC00037.jpggt-zima.jpg

dzienne straszne:)ale jak dziury są to lepiej nie tykac:))może kisdys kopie gtków spotkają się na drodze:))

Bardzo ładna Alfa i do tego w super wersji :) Bezproblemowej jazdy życzę!!

Nie są takie złe te dzienne. Mogło być gorzej :P z bliska dobrze wygląda, czy wyciosane siekierą? :D

Poza tym czerwona najlepsza :D

Dzienne zostają bo ktoś powycinał dziury w kratkach. Sam bym nie założył ale póki co ruszać nie będę.
Tablice już zmienione.

Dziś kilka fotek w zimowym obuwiu.

Piękna sztuka, super kolorek.... Zazdraszczam...
Dzienne bym wywalił i wstawił nowe kratki... bo tak nie teges....

Monitoruje temat z zazdrością....

kratki z satynową listwą to ok 200zł/szt. dostępność używanych praktycznie zerowa. Dzienne działają i na żywo prezentują się lepiej niż na zdjęciach. Też nie jestem zwolennikiem poprawiania fabryki ale dzienne póki co zostają.

My wiemy, że ich tam być nie powinno dlatego tak przykuwa wzrok :P Ale gdyby nie to, to wcale nie jest tak źle.

Amortyzatory
Powrót