• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Czas na małą czarną ;)

• Autor wątku Autor wątku Rosik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rosik

Guest
Czas przedstawić moją piękność... :D Kupiona w "stanie idealnym"... Co do tego mam male watpliwosci, ale naprawde nie jest źle. Z wyglądu cacuszko, w serduchu jeszcze trzeba będzie pogrzebać. Pierwsze co jest do zrobienia (oprócz typowych serwisowych wymian) to chłodnica, termostat i zajęcie się dwoma wyciekami. No i elektryka.
Poza tymi sprawami, autko technicznie nie jest złe. 8)

Jak już doprowadze Belle do stanu technicznie idealnego, nadejdzie czas na wygląd zewnętrzny, czyli białe szprychowe felgi (to są 14'' :( ) i likwidacja jednego ogniska rdzy. I nic więcej. Może kiedyś zdejmę spojler jak starczy kasy :roll:

W tym temacie będę updatował co jakiś czas postęp moich prac renowacyjnych.

A oto i Jej Eleganckość ;)

97204975hg1.jpg

94693715sy7.jpg

55613971pu6.jpg

56645828zq3.jpg

15276600vk2.jpg

Zrobione:
90000 wymiana oleju (Midland), filtry, termostat, chłodnica, klocki i tarcze hamulców tylnych.
92000 naprawiony wydech, naciągnięty łańcuch
94500 wymienione świece (NGK)

O ile mnie wzrok nie myli to Bella jest z Pomorza? To ta sama? Czyli do idealnego stanu brakuje jej trochę. Powiedz na ile zjechałeś z ceny 8)

Tak to ta z Pomorza. W sumie ucialem troche - 3000 z tego co chcial na samym poczatku, ale i tak uwazam ze za duzo dalem... ale coz, jak to mowia "lesson learned". Teraz bede mial troche z nia roboty, ale w sumie to nie straszne mi to :wink:

Kolejna ładna 155ka :D Po co ściągać spojler :?: :?: :?: Lepiej założyć większą fele. :D

hmm no wlasnie z tym spojlerem sie jeszcze bede zastanawiac. Jak na razie z kosmetyki to tak jak grzelutek mowi - fele musza wieksze byc, ale podejrzewam ze po wszystkich naprawach z kasa bedzie krucho :( No ale coz... z drugiej strony czlowiek nie musi jesc codziennie trzech posilkow, wiec moze jakos sie oszczedzi :mrgreen:

Nie chciałbym Cię zagłodzić :mrgreen: Idzie zima,więc to co masz może zostać na zimówki,a do wiosny przecież trochę czasu jest,więc można będzie coś skołować / w zimie alumy tańsze/.

parę razy przemknęła mi przed oczami w mieście, ładnie się prezentuje parę drobiazgów się dopiesci i będzie ok czekam na małą wycieczkę na dwie alfy 155 po ulicach oczywiście zgodnie z przepisami

Fajna, wizualnie jest o.k. Wciągnij jej jakieś ładne 16' ,albo 17' od 166 i będzie jeszcze piękniejsza 8) Spojler weg!

Tiga napisał:

jak w alfach spojlerow nie lubie tak ten mi pasuje na tyleczku 155-ki :P PIEKNA jest gratuluje :D nie moge sie doczekac kiedy ja bede mogl sie pochwalic jakas bella, ale na to jeszcze sobie poczekam... :?

Zacna! :-) I czarna! ;-) Niech się dobrze kółka kręcą :-)
No i z grubsza takiej właśnie tutki muszę poszukać... :-)

Tak te FIATO-ALFY mają w sobie urok 8)

Amortyzatory
Powrót