• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Czarna Alfa 156 :)

loloplay

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 Lusso 1.9 JTDM
Witam wszystkich ;) nadszedł czas aby przedstawić moją Alfę 156. Kilka słów o niej:

Rocznik: 2002
Przebieg: 171 tys. km.
Silnik: 2.5v6 benzyna
Zawieszenie: seryjne
Wnętrze: czerwone skóry
Audio: Bose

W planach:
- dużo pracy czeka mnie ze środkiem, jakaś renowacja skór, pranie podsufitki, usunięcie grzyba, mycie bagażnika (wylała się jakaś farba),
- jakieś fajne alu na lato,
- zmiana kierunków bocznych na dymione (są w bagażniku muszę tylko założyć)
- montaż instalacji gazowej,
- z tego co zauważyłem to ktoś zmieniał klapę bagażnika, ma inny kolor,
- wymiana pękniętej przedniej szyby jak się ociepli.

Ogólne moje wrażenia z jazdy są świetne :) praktycznie od zawsze miałem Opla, nie były to złe auta ale jak wsiadam do Alfy to czuję się jakoś inaczej, dźwięk silnika po prostu magia ;) Mam nadzieję, że będzie mi dobrze służyć ;)

Parę fotek przed myjnią i po pierwszym myciu
CAM00086.jpgCAM00087.jpgCAM00088.jpgCAM00089.jpgCAM00090.jpgCAM00091.jpgCAM00092.jpgCAM00093.jpgCAM00094.jpgCAM00095.jpgCAM00096.jpgCAM00097.jpg

Wszystko fajnie ale, jak u licha można chwalić się takim brudasem? Kołpaki tez przemilczę :(

Poza tym to kolejna już V-ka na forum w ostatnim czasie. Rośniemy w siłę i już niedługo będzie nas więcej od JTD :D

Trochę roboty trzeba w Nią włożyć i będzie jak ta lala :) Gazownię na ile Ci wyceniają?

Trochę zaniedbana, popracuj nad nią, podczyść też pod maską trochę, powinna oczarować przy kolejnych fotkach. :)

na gazie powinna Ci dobrze sluzyc;) to samo powinienem zrobic ze swoja byla v-ka ale kasy troche mi bylo szkoda i opchnalem. a niestety TS tak nie brzmi ja V-ka:D

Oj czeka Cię duużo roboty. Widać, że ktoś wcześniej o nią nie dbał. Dorzuć do remontów silniczek tylnej wycieraczki... Powodzenia w doprowadzaniu do lepszego stanu...

A fotki fakt, tragicznie wygląda na tych kołpakach no i to , że do fotek brudne auto??

Oj czeka Cię duużo roboty. Widać, że ktoś wcześniej o nią nie dbał. Dorzuć do remontów silniczek tylnej wycieraczki... Powodzenia w doprowadzaniu do lepszego stanu...

A fotki fakt, tragicznie wygląda na tych kołpakach no i to , że do fotek brudne auto??

fakt zapomniałem dodać że wycieraczka w tyle nie chodzi. W fotkach chodziło o to żeby pokazać jak wyglądała przed myciem i po myjni bezdotykowej, która jak auto mokre wygląda świetnie.. ale jak wyschnie to tragedia bo tak naprawdę same zacieki są.

Z felgami to ewentualnie kołpaki zdejmę bo alu żadnych nie mam.

Zrób sobie polerkę lakieru na wstępie, wtedy pierwsze drobne rysy Ci ładnie zejdą.

Kolego - brud okropny, nie wstyd Ci?

Amortyzatory
Powrót