• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Coś za dużo pali, podwyższone obroty

• Autor wątku Autor wątku Tfaruk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tfaruk

Guest
Witam!
Otóż ostatnio zatankowałem do pełna, przejechałem 350km i według wskaźnika zostało pół baku - czym może być spowodowane takie spalanie??

Zauważyłem, że obroty na biegu jałowym są jakby trochę wyższe - około 1000 obrotów - wcześniej było tak 850 - 900.

Chyba mam popsuty termostat, bo auto nie nagrzewa mi się przy jeździe na trasie do 90 - stopni.

Czy jest to wina termostatu, czy np. komputer mógł przejść w tryb awaryjny?
Co sprawdzić na początku.

Komputer, sprawdź błędy.
- sonda lambda
- przepływomierz
- termostat (no tu akurat nie komp)

jakby przeszedł w awaryjny to by Ciebie o tym powiadomił lampką MIL (popularnie marchewka ) ;

natomiast dobrze kombinujesz z termostatem , jego sprawność najlepiej potwierdzisz na komputerze , lub po prostu sprawdź 'organoleptycznie' czy nie jest cały czas otwarty - czy za nim wąż gumowy przy chłodnicy nie robi się od razu ciepły

Amortyzatory
Powrót