coś się złego dzieje...

bobryt

ʇɧɹqoq
Auto
OPC
ostatnio moja bella ma humory więc je opisze bo zaczynam się niepokoić:

- z 3 dni temu odczułem lekki spadek mocy, z reguły na 1,2 można palić gumy, a jeździ jakoś ociężale, szybko się grzeje przy wyższych obrotach
- zatankowałem ostatnio VPowera za 100zł i po ok. 120km zaczyna mi rezerwa świecić, czyli że jakoś pali ok. 13-14l/100km na mieście (normalnie pali 10-11) :| i to przy spokojnej jeździe :/

przyczyny:
- mam lekko uszkodzona miske, minimalnie olej kapie, ale poziom w silniku jest OK
- ostatnio lekko przysmażyłem chyba sprzęgło jak wjeżdżałem tyłem na rampe. strasznie ciasno i stromo było i musiałem powoli wjeżdżać :/

jutro jade do mechanika żeby miske zrobił, więc czemu powinien się też przyjżeć ??

olej kiedy zmieniales? mi po 15 kkm na castrolu rs tez silnik sie grzal :)

jesli to cos ze sprzeglem to mysle, ze wkrecala by sie na obrotu jak nalezy tylko na kolach tego by bylo nie czuc - wkreca sie dobrze? :)

Może swiece ;//

olej był wymieniany miesiąc temu. Valvoline jest tera. na obrotomierzu cieżko powiedzieć czy tak samo jak wczesniej obroty wchodzą. ale dynamike można odczuć mniejszą

Lesio - nie kracz :twisted:

panowie samochod sie grzeje spadek mocy ja bym sprawdzil czy nie masz maselka w zbiorniczku od wody lub w oleju (uszczelka pod glowica) warto sprawdzic.

Amortyzatory
Powrót