Coś nie tak z elektryką lub pompą paliwa

• Autor wątku Autor wątku wasyl20
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wasyl20

Guest
:roll: Kupiłem alfę 155 1,7 TS i chyba padła mi pompa bo coś się nie załancza ale problem polega na tym że stała w garażu a ja prawie nią nie jeździłem, przychodze prubuję palić a tu nic rozrusznik kręci a pompa się nie załancza. Gazu nie zakładałem, elektryk mówił że to na 90% nie pompa ale co jakiś przekaźnik? prosze o pomoc i kontakt najlepiej na gg. :lol:
A i jeszce jedno kolega podłanczał jakąś kombinowaną ładowarkę może coś pochrzanił???

Witam
Spróbuj podłączyć pompę na krótko i sprawdz czy podaje. :)

Może coś z wyłącznikiem bezpieczeństwa pod fotelem....?

Helo!

Już wszystko się wyjaśniło był elektryk sprawdził pompę i działa to tylko zaśniedziałe bezpieczniki te koło przekaźników pod maska, sprawdzałem ale nie pomyslałem, że zaśniedziałe też mogą nie działać wymieniłem no i wszystko gra! Dzieki za podpowiedź.pozdrawiam.
Mam mały problemik jak by ktos wiedział o co to chodzi cos podskoczyły mi obroty wolne nawet ma koło 1600 - 1500 dziwne bo wczesniej tak sie nie działo.
Czy jest mozliwe, ze jeszcze działa ssanie przy takich temp.w sumie w garażu jest chłdniej musze dłuzej pojeździć i zobacze czy spadną.

Wyczyść przepustnicę i cięgna linki gazu

Dobra zrobię jak radzisz tylko nie wiem czy poradzę sobie z rozkręceniem przepustnicy bo nigdy tego nie robiłem a chyba trzeba ja rozkręcić? Z cięgłem chyba bedzie łatwiej a jakim preparatem wyczyścić może być wd40 lub coś w tym rodzaju mam taki co sie pieni, do smarowania. :wink:

Po wyczyszczeniu musi być suchuteńka, nic tam nie popsujesz Tuti opisał jak czyścić przepustnicę razem z fotami chyba dział Zrób to sam

Amortyzatory
Powrót