• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

cos mi strasznie syczy w 155

• Autor wątku Autor wątku SYSUNIAdq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SYSUNIAdq

Guest
mam takie pytanie czy u was przy kolektorze ssacym tez tak syczy jakby powietrze zasysalo??
to jest w okolicach silniczka krokowego tudziez gumy od kolektora ssacego??
nie wiem czy to silniczek takie odglosy daje czy gdzies guma jest nieszczelna?? a sprawdzic tego sie tak na sluch nie da bo dzwiek syczenia sie rozchodzi szeroko a i jak sie doda gazu to tak jakby cichlo to syczenie no chyba ze mi sie wydaje bo silnik wtedy halasuje...
jest to silnik 2.0 8v

wymontuj gume i sprawdź czy nie ma nigdzie pęknięcia

no jedna jest napewno peknieta dzis zauwazylem wiec teraz bede dorabial nowe

U mnie tak było i była pęknięta rura za przepływomierzem. Ale że pękniecie nie było duże to zatkałem to silikonem.

rura dobra ale te gumy przy ssacym widze ze pomarszczone moze gdzies jest juz nieszczelna ktoras

a czy jak te gumy beda puszczaly lewe powietrze to silniczek bedzie slabszy?? czy to tylko wplywa na to ze beda wariowaly obroty i bedzie sie silnik zle zachowywal??

Kolego SYSUNIAdq trzeba było nowy temat zakładać :>>> Nie można było tego pytania zadać w poprzednim :?:

hehe tez mam te gumy popękane od zewnętrzenj strony :( 2 wyglądaja bardzo źle ale niesłysze żadnego zasysania powietrza :) jak będe zwalał kolektor ssacy to je sprawdze :)

Amortyzatory
Powrót