• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Co to ma być??? Alfa gorsza od opla? Czy jakieś manipulacje.

• Autor wątku Autor wątku Daniel156SW
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Daniel156SW

Guest
Obejrzyjcie ten filmik i powiedzcie co o tym myślicie bo ja osobiście NIE wierze że 159 jeździ gorzej od ... VECTRY :lol: http://www.youtube.com/watch?v=7sNMScYBAEI

A tak na koniec zobaczcie tez ten film ... http://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek

Tutaj Alfa 159 bije BMW 3 a VeCtRa jest raczej śmieciem... Co to mają być za testy??? Lepiej sobie to darować i nie oglądać. Najgorsze że ludzie się tym sugerują i potem wygadują głupoty. Ja wiem jak jeździ moja 156, a jeździłem juz wieloma autami więc nie wierze w takie bzdury :)

Pozdrawiam!

Na pierwszym filmiku Alfa przegrała bo NIE BYŁO UCHWYTÓW NA KUBKI :cry: A przecież jest to NAJWAŻNIEJSZA rzecz w aucie. :mrgreen:

Rozwalił mnie ten test... nie chce go komentować, alfa miała tylko fotele lepsze i drogę hamowania ... a była droższa to po groma takie złomy kupować lepiej kupujcie OPLE :D

Porażka ten test.. sam widziałem w Niemieckim AutoBild jak dorównywała Audi A4 a tutaj takie bzdury..

Bo auto włoskie MUSI przegrać w mentalności większości Polaków z autem nacji która jest uwielbiana przez tę większość- Niemców.

ta vectra to jak kupa wyglada przy alfinie

eee tam, opelek to klasa w sama sobie, ta linia, jak auto dla prezesa lub biznesmena!
takim nowym w kredycie to podjechac pod cpn i nawet nie trzeba wysiadac, bo kazdy sie pucuje :D

a do tego panowie te niemce sa nie do zdarcia!!! (o ile sie jezdzi nimi do 2 tys obrotow :))

No właśnie nie wiem skąd ten pierwszy test jest, ale ten drugi jest z Niemiec i jest obiektywny..
Ja nie mam nic do opla ale Alfa to troszkę inna klasa :D

a DW to nie skrot od Dojcze W cos tam?
bo zdaje mi sie, ze widzialem ten program w germanskim jezyku...

No tak to wszystko wyjaśnia nie spojrzałem jaki to kanał był. :roll:
Czyli jak widać Niemcy są obiektywni :wink:

Chyba sie na ople przesiądę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: porażka :wink:

Ale tak na marginesie, już nie patrząc czy to prawda czy fałsz ;) Nie dołują/denerwują was takie rzeczy? Przecież oni ośmieszają tą markę i tyle :cry:

Czy raczej jak Leslie Nielsen w "Ściąganym" :lol: Co prawda to prawda, wiemy swoje i niech Szwaby oszukują swoje sumienie na pocieszenie :mrgreen:

ja wiem co wole widziec na kierownicy... a ze pan redaktor woli byc zeusem to juz jego sprawa :)

Tolerancja do inncych marek :D :D ale prawda jest taka ze w tych testach wala w rogi mocno. Niestety u nas takim przykladem jest Zietarski ktory gada jak mu zapłacą.

No trzeba przynac ze alfina ladnie pojechala , dobry zawiech.
Wygladem to alfa bije na glowe vectre...

Pozdrawiam

ta sama pojemność, ta sama moc... ale różnica w wadze zdecydowanie na korzyść opla - 1395 kg do 1610 kg. Tutaj widać skąd różnica w prędkości maksymalnej na przykład. Mimo to, Alfa zatrzymuje się o 1 metr wcześniej, podczas testu hamowania 8) Jak dla mnie, to ten test jest maksymalnie nieobiektywny... :? a tematu tacek na napoje i jego kluczowej wartości dla oceny auta, nawet nie będę komentował :lol:

Mnie tylko ciekawi dlaczego 159 jest prawie 300kg cięższa, mimo że jest to marka sportowa ;//

szamacz napisał:
Mnie tylko ciekawi dlaczego 159 jest prawie 300kg cięższa, mimo że jest to marka sportowa ;//

Może to kwestia bezpieczeństwa, czyli jakieś dodatkowe wzmocnienia, belki w drzwiach etc. Moja 146 też jest (porównując do aut tego samego segmentu) ciężka, ale jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza, bo gdzieś podświadomie czuję się wtedy bezpieczniej :wink:

xaraf napisał:
Moja 146 też jest (porównując do aut tego samego segmentu
nasze hatchbacki waza tyle co vectra :)

zawsze ludzie sie dziwia "to ma 140 koni?! z 1.8?!" a potem mowie o wadze to tez sie dziwia :)

Amortyzatory
Powrót