[145] Co to jest ?

madmax-y

Nowy
Auto
AR166 2,0TS.;HS VT600;AR 145 1.4 Bx Była
Chłopaki ,pomóżcie rozszyfrować co to jest za skrzynka i za co odpowiada .Umiejscowiona jest w bagażniku z prawej strony .Niestety nalepki już ze starości nie czytelne i nie mam bladego pojęcia co to.Podłączone do głównej wiązki dwoma kostkami .Co prawda Maryla umieściła to również w swoim temacie o boxerce ,ale tam mało kto zagląda .Może więc tu szybciej mi ktoś odpowie ,bo zżera mnie ciekawość .
Za odpowiedź i naprowadzenie na trop z góry Dziękuję ;-)

186748-co__jest_-dscn4235.jpg

Załączniki

• DSCN4235.jpg
    DSCN4235.jpg
    104.1 KB · Wyświetleń: 212
Z tego co udało mi się znaleźć w internecie to jest centralka alarmu

Hmmm :confused:....... a o tym to nawet nie pomyślałem ,że to może być alarm .Tylko czemu nie działa ? , trzeba będzie się temu przyjrzeć bliżej .
Jerry1 - Dzięki .

pod okrągłym dekielkiem z boku powinno być wejście na kluczyk którym można alarm wyłączyć

No jest tam takie coś ,może ten alarm jest po prostu wyłączony .Sprawdzę to jutro ,dziś już jest ciemno i guzik zobaczę .Dam znać , jak obczaje co jest grane .Poprzedni właściciel nic nie wspominał o alarmie ,więc nawet nie przypuszczaliśmy ,że coś takiego jest .

Centralka alarmu :) skoro nie działa to może ktoś ją wyłączył :)

Potwierdzam zdanie poprzednikow, jest to centralka alarmu. Natomiast wydaje mi się, że nie jest to orginalnie montowana centralka i bardzo możliwe, że przestała działać poprawnie, dlatego została odłączona, Powinieneś mieć do auta taki mały kluczyk, którym włączasz i odłączasz tą centralkę. Jeśli nie masz takiego kluczyka to czeka Cie sporo zabawy żeby to uruchomić, a pamiętaj że nie wiadomo czy działa.....

Chłopaki dzięki za odpowiedź .Nie wiem czy to oryginał czy nie ,ale fakt jest faktem,że jest w pozycji wyłączonej.A kluczyka takowego nie mam :( więc nie będę nic kombinował. Zostanie tak jak było bez alarmu ,no chyba że ....... ale to teraz nie zbyt pilna sprawa.

Amortyzatory
Powrót