[146] co to jest?? chwyt powietrza???

• Autor wątku Autor wątku VIECIO
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

VIECIO

Guest
Witam wszytkich mam następujący problem .......

U lakiernika zobaczylem cos dziwnego, jakąś bańke po mydle chyba zamiast czegoś innego..... Mianowicie wychodzi rurka od filtra powietrza do zderzaka a za rurka jest ten baniaczek połączony z nią za pomocą jakiejś plasteliny;/ i idzie ona w strone zderzaka i tam łaczy się z tą bańką;/ wrzuce pózniej fotki bo teraz siedze w pracy;p czy to może mieć jakis wpływ na działanie silnika??? bo nie wiem;/ mam wrażenie, że tam powinna być jakiś chwyt powietrza.... pozdrawiam all :)

dokladnie, to jest tlumik szmerow, 1 to tylko jego poczatek; i obklejona banka jakims silikonem;/, 2 to owa banka;/ a 3 to koncowka tlumika szmerow nie ma calosci nie ma podluznej rurki;/ ogolnie caly tlumik potrzebuje;/ no coz?? ma ktos moze takowy??? lub ile kosztuje??? bo na allegro nie ma tylko tej czesci;
1443b25abc098073.html
p dzieki chlopaki:*

---------- Post dodany o godzinie 23:02 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:02 ----------

Zdjęcie0274.JPG | viecio88 | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl

U mnie w ogóle nie ma tego tłumika ;) Mam nadzieję, że nie wpływa to negatywnie na trwałość silnika? Różnicy w osiągach pewnie nie ma żadnej.

ludzie to usuwaja, zeby byl lepszy "gang" silnika :P Ludzie nawet dziury wierca w samej obudowie filtra, daje to dzwiek prawie stozka :P

a ja sie podepne pod ten temacik ;) mam u siebie w jtd tez ta cala puszke i idze sobie rura do filtra ale sama rura bo dzisiaj zagladalem tam specjalnie i chwytak powietrza jest... nad reflektorem z lewej strony :/ troche slabo ciagnie moim zdaniem bo jest to praktycznie zaloniete calym zderzakiem moge to jakos przeniesc?? albo wywalic cala ta rure i dac nowa w inne miejsce???

wlaśnie nie wiem;/ ale jest taka mozliwosc tylko zeby nie ssalo syfow....
bo oryginal idzie do zderzaka chcociaz tam nie ma zadnego otworu;/

no dokladnie kolego miedzy ts-em a JTD akurat tutaj jest chyba w tym samym miejscu a ja mam zderzak po lifcie no i przymocowalem zamiast reflektora taki chwytak powietrza (posluzylem sie stara rura dolotowa z forda:D) no i po przejechaniu 10 km fakt much i os troche sie nazbieralo :D no i powietrza tez napewno wiecej lapalo :) niestety nie zauwazylem rozniczy bo nadiar swieci i musze go zatankowac dopiero wtedy cos moge o tym powiedziec. ale sama rure jest problem zeby tam nagiac do spodu lub cos i z moim chwytakiem bylo troche kombinacji wiec narazie wyciagnalem :)

Amortyzatory
Powrót