[146] Co powiecie na to? teleskopy do podnoszenia?

• Autor wątku Autor wątku VIECIO
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

VIECIO

Guest
Witam,

Ostatnio się czaję żeby założyć sobie siłowniki do maski tak jak są w 156, bardzo mi się to podoba, ale czy da rade je założyć?
Bo nie chce kupować bez potrzeby jak się okaże, że nie da rady ich zamontować albo będą działać inaczej...... niż trzeba.
Może ktoś sprzedaje takie siłowniki?

Z góry dziękuje za propozycje i podpowiedzi.

Hmmmm... sam miałem coś takiego w Astrze F zamontowane, pomocne bo likwiduje się ten denerwujący pręt. Ale trzeba sprawdzić, czy w 146 jest miejsce na błotniku wewnątrz i nie powinno być problemów. Ja miałem zaadoptowane bodajże z Omegi etc., w której to jest w standardzie... :)

Pozdrawiam i jak zamontujesz coś takiego to się pochwal, u mnie na pewno taki patent znajdzie miejsce!

Kolega z radomskiego klubu AR ma maskę w 145 na teleskopach. Z tego co mi pokazywał to górne mocowania były przyspawane do maski, nie pamiętam jak było z dolnymi, same siłowniki pochodziły z passata.

Będę kombonował jak zrobie to dam znać i wrzucę jakieś fociaki :)

Viecio jak tam kombinacje?

Dla odświeżenia tematu kilka fotek jak można to rozwiązać:

143.jpg

144.jpg

145.jpg

Dzięki za foteczki:) ale nie mam czasu się zabrać za to:/ ale już niedługo:)

Od dawna nad tym myśle i zaczne chyba poważniej temat obrobić. Jak ktoś zrobi niech sie odezwie i da wskazówki,foty itp.

Żeby nie zakładać tematu.
Rozpadł mi się ten plastik co jest przy amortyzatorze od podpórki maski. Można go gdzieś dostać? Ktoś ma to cudo?

Rozpadł mi się ten plastik co jest przy amortyzatorze od podpórki maski. Można go gdzieś dostać? Ktoś ma to cudo?

chodzi Ci o ten plastik co robi za zawias w tym drucie do podpierania maski? Jak tak to mój znajomy kupował to chyba w serwisie za jakieś 1,50zl

Kolega z radomskiego klubu AR ma maskę w 145 na teleskopach. Z tego co mi pokazywał to górne mocowania były przyspawane do maski, nie pamiętam jak było z dolnymi, same siłowniki pochodziły z passata.
To były siłowniki zaadaptowane z tylnej klapy czy z maski passata? I której wersji? Bo w mojej okolicy tyle B3-B4 na szrotach leży, że miałbym to za grosze :D

Witam ten plastik możesz kupić w ASO, ja kupiłem za 7,77 :) i jest elegancko:)

Odświeżę trochę temat, zrobiłem coś podobnego do tych zdjęć i zastąpiłem seryjne śruby na takie z kulkami i założyłem sprężyny gazowe od 156 bo długością pasują, ALE (zawsze jest ale ;]) obcierają mi te przy zawiasach o błotnik, czy komuś się udało coś takiego zrobić?

143.jpg

144.jpg

145.jpg

Ja zawsze stosowałem lifty od tylnej klapy z kadetta E. Najlepiej wkręcić się ala 155 tzn w dolne wzmocnienie maski.

ja mam wlsnie od pasata b5 b5fl, mialem kiedys dwa po jeden na strone teraz zostal jeden i daje rade bezproblepowo, nic ni obciera nie gniecie blotnika

Witam ten plastik możesz kupić w ASO, ja kupiłem za 7,77 :) i jest elegancko:)
A orientuje się ktoś może czy ten zawiasik występuje w którymś z Fiatów ?
ASO Fiata mam pod ręką, a ASO AR kawał drogi ... :D

//Edit.
Po dobrych 30 minutach szukania znalazłem gówno w Eperze - 7622907 ;)
Z tego co widzę, to w kilku Fiatach też takie jest, jutro do nich podjadę.

Ostatnia edycja:
Witam:)
Chcialbym troche odkurzyc temat i sie zapytac czy ktos zamontowal sobie siłowniki/teleskopy w przedniej masce AR 145? Prosilbym o zdjecia i opis montarzu:D

Pozdrawiam daniello22

ja montowalem, zdjecia, chyba nawet nie mam, montaz, odkrecasz jedna srube od maski ta co wyzej jest, i wkrecasz tam kulke, pozniej odkrecasz jedna srube od blotnika i tez wkrecasz kulke, zakladasz silownik i po sprawie

Amortyzatory
Powrót