• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Co myslicie o zegarach indiglo do 156???

CIAMILL156

Nowy
Auto
Giulia MY22 Estrema było 156 2x147 166Busso 159...
witam i mam pytanie ,co myslicie o indiglo do 156 widzialem efekt w innych samochodach i wyglada to przepieknie cos w tym stylu ale na zywo jeszcze ladniej http://www.allegro.pl/item162731437_moman_indiglo_golf_polo_vento_scirocco_ibiza_jetta.html no i zastanawiam sie czy by sobie takich do alfy nie sprawic na bialym tle z czerwonym podswietlaniem napisalem nawet do goscia co sie tym zajmuje no i okazalo sie ze nie ma zegarow do 156 ale bez problemu moze zrobic koszt to jezeli wyslal bym mu tarcze na wzor to kosztowalo by mnie wszystko jakies 100zł czyli nie wiele i teraz sie zastanawiam jak by to wygladalo w mojej alfie no i jeszcze jezeli byli byscie chetni to przy zbiorowym zamowieniu bylo by taniej

Jakos mi to do alfy nie pasuje, bardziej do japonczyka albo niemca. Nie podobają Ci sie bardziej z czerwonym podswietleniem, takie chyba były w sportpacku. No i ciekawe jak to w nocy wyglada, czy nie bedzie zbyt jasne?

wlasnie widzialem w nocy u kumpla w vectrze i wyglada zajebioza nie da sie tego opisac poprostu kosmos

Ja mam takie oryginalnie zamontowane w sluzbowym VW Caddy wyglada to bardzo ladnie ale swojej alfie piekna osobistego nie odbiore :D

Jestem za ja tez juz pisałem jakiś czas temu do tego gostka, i w odpowiedzi napisał żeby mu przesłac skany zegarów, bo każda wersja czyms sie różni. Ja bym sie pisał bo na sete doda wnetrzu auta niesamowitego uroku

jesli juz, to wzor II i koniecznie i tylko czerwony.
I sam bym chetnie zmienil podswietlkenie wnetrza na ciemnoczerwone, pod kolor auta. Jale jakos nie wiem, jak sie za to zabrac. Duzo roboty...

Super są te tarcze ale wydaje mi się ze w alfie 156 są tysiać razy ładniejsze !!
i nie ma sensu upiększać czegos co jest piękne!

mi tez sie podobaja alfowskie zegary dlatego che zeby mi zrobi prawie identyczne a podwietlanie indiglo

Jestem tez za tym abys se zostawil fabryke...za bardzo sie nameczyli :mrgreen:

Fabryka, to fabryka,
Ja zastanawiam się nat założeniem białych zegarów z czerwonym podświetlaniem montowanych w modelu po liftingu wnętrza. jakoś te zielone podświetlanie dla mnie zamało rasowe.
nat-nad.

to ja powiem tak.. mam oryginaly czarne z czerwonnym podswietleniem i czerwone skory w czarnym aucie... jesli juz chcesz zmieiac zegary to czemu nie zmienisz tapicerki, lakieru, zegarow a pozniej samochodu na vw caddy?? heheheh sora; nie no spoko atmosfera w nocy pewnie jak na techno party:D

rafal_1974 napisał:
Super są te tarcze ale wydaje mi się ze w alfie 156 są tysiać razy ładniejsze !!
i nie ma sensu upiększać czegos co jest piękne!

Dokładnie!!!
a mi bardziej podobaja sie te "stare"zielone -noca swieca zajebiscie,niz te czerwone-choc u Bruneta musi wygladac slicznie

indiglo-NO!

a czy moglby ktos zapodac ladna fotke czerwonych? Bo po prawdzie, to pierwsze co pomyslalem - to czerowne. No, ale moze faktycznie zielone lepsze...?

no czesc:) mam dzisiaj wene do robienia zdjec to wam zrobie w koncu zdjecia mojej dziecikni:D no to sa zegary ode mnie

białe z zielonym podświetleniem to jedno,
białe z czerwonym podświetleniem to drugie
a czarne z czerwonym podświetleniem to trzecie.
Zastanawiające jest to że w wielu innych samochodach białe zegary zarezerwowane są dla najbardziej rasowych wersji .
A Alfa tutaj jakby na przeciw wszystkim poszła,
W 156 po liftingu w wersji TI też chyba były czarne zegary.

Szczerze mowiac biale zegary podobaja mi sie najbardziej,fajne czerwone podswietlenie,poprostu piekne :D

z tego co wiem, koszt 100 zl to za same zegary a do tego trzeba doliczyc jakis impulsator czy cos takiego . Koszt łaczny to okolo 200

csscss napisał:
Zastanawiające jest to że w wielu innych samochodach białe zegary zarezerwowane są dla najbardziej rasowych wersji .
A Alfa tutaj jakby na przeciw wszystkim poszła,
.
Powiem na odwrót. W prawie wszytskich rasowych, sportowych (oczywiście nie mówie tu o jakis śmieszych gti czy hot hatchach, czy innych usportowionych wynalazkach) wozach nie spotkasz białych tarcz, tylko czarne (ferrari maserati porszaki itp). Imo opinia że białe tarcze są sportowe to jakaś propaganda tjuninkowych producentów. IMO białe tarcze są z lekka obciachowe i na początku to mi się nie podobało w 156, za to z czarnymi wygląda na prawdę z klasą.

Obciachem można nazwać niefabryczne upiększanie samochodu, ale z tymi białymi zegarami to troche przesada.
Bo za niedługo okaże się żę brak typowej klamki w tylnych drzwiach 156 też jest obciachem,ze względu na to że tuningowcy też często je likwidują w swoich wozidłach.
A propo porsche i maserati białe zegary trafiają się tam nie raz.

Amortyzatory
Powrót