Cisnienie oleju

K

kawonczyk2312

Guest
Witam.. Mam taki problem ze kiedy AR pracuje na niskich obrotach mruga kontrolka od oleju... obroty sa ponizej 1000 i tak samo przy odcieciu mruga. Czy moze byc to przez pompe albo olej? olej jest nowy ale nie wiem jaki bo był wymieniany we włoszech w grudniu 2009r.:suicide2:

wszystko wskazuje na poważną awarie silnika,bardzo prawdopodobne ze może być to pompa ale też kilka innych rzeczy.Radzę tak nie jeździć bo zaraz będziesz silnik remontował,panewki wysiądą ,albo wałki rozrzadu sie wytrą,jak już nie jest za póżno.Najlepiej podjechać na serwis i zmierzyć ciśnienie oleju.

Dzieje Ci się to zarówno na zimnym i rozgrzanym silniku, czy tylko na rozgrzanym?

AR kupiłem z włoch 3 tygtemu i ma niby przejechane 49000km.. Napewno był licznik cofniety.. A jezeli doleje zageszczacza do oleju to pomoze to cos? albo jak wymienie na lepszy olej? problem jeszcze jest taki ze jak odpale auto to chodzi jak diesel.. Słyszałem ze to wariator moze byc.. Wiec moze to przez to mruga olej

---------- Post dodany o godzinie 23:27 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:23 ----------

Dzieje sie tak tylko przy rozgrzanym silniku

Czyżby panewki...?
Można spróbować zalać gęściejszym olejem, np 10W-40, ale niech lepiej się też inni wypowiedzią :)

W silniku nie słychac zeby cos stukało... Zobaczymy co inni na to odpowiedzą.. Moze ktos miał juz taki przypadek;(

Żaden olej nic tu nie pomoże tylko remont - pewnie panewki są wytarte, no chyba że pompa oleju nawaliła (to wersja bardzo optymistyczna). Nie odpalaj tego silnika, zaciągnij do warsztatu niech manometrem zmierza rzeczywiste cisnienie oleju i szykuj się na remont

Kiedyś miałem starą skodę - miała przejechane ponad 300 tys. km i objawy były wypisz wymaluj. Po rozebraniu silnika nawet zawory były powypalane. Byłem zdziwony, że ten silnik jeszcze chciał się obracać. Oczywiście remoncik kapitalny przywrócił silnik do dawnej świetności.

Kiedyś miałem starą skodę - miała przejechane ponad 300 tys. km i objawy były wypisz wymaluj. Po rozebraniu silnika nawet zawory były powypalane. Byłem zdziwony, że ten silnik jeszcze chciał się obracać. Oczywiście remoncik kapitalny przywrócił silnik do dawnej świetności.

100 , 105 czy 120?

Ojciec miał 120LS , raz w jednym tygodniu 3 razy robiliśmy kapitalkę :) , masakra , ale RWD ;)

100 , 105 czy 120?

Ojciec miał 120LS , raz w jednym tygodniu 3 razy robiliśmy kapitalkę :) , masakra , ale RWD ;)

Ja jestem trochę starszy - to była skoda 1000 MB. Ale pamiętam, że później miałem też 120L - 5 biegową.

Ostatnia edycja:
jutro jaden na pomiar cisnienia.. ile wyjdzie remont silnika? droga to rzecz? zobacze co jutro mi powiedza na warsztacie i napisze o tym

Amortyzatory
Powrót