• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Ciastek 2005 AR 156 SW 1.9JTD 16V

Ciastek

Nowy
Auto
MiTo 1.4T/ Panda
Hej

i ja pochwalę się swoją nową alfą :D
1.9 JTD 16V 136km

fot. Krzysztof Paliński
113.jpg

114.jpg

115.jpg

116.jpg

117.jpg

118.jpg

119.jpg

120.jpg

121.jpg

122.jpg

123.jpg

124.jpg

125.jpg

126.jpg

Ładna Alfinka, ten silnik to po wirusie czy to ten - 1910 JTD CF3 136 CV DEPOT BELGIO ??

Ładna Alfinka, ten silnik to po wirusie czy to ten - 1910 JTD CF3 136 CV DEPOT BELGIO ??

dokładnie:
116.846.3(1) SW 1.9 JTD 16V 136CV 100KW PROGRESSION-MY.2004 DEP.BELG 192B1000

nie wiem czym się różni fizycznie, ale mam nadzieje że tylko programem i virus to poprawi:)

Piękna Alfa, w ładnym kolorze, dobrze utrzymana i do tego bardzo fajna felga.

Gratuluje i życzę przyjemności w użytkowaniu.

Po prostu rewelacja! Felga super, jeszcze takiej nie widziałem

piękna bella , 4 zdjęcie gdzie było zrobione kojarzę to miejsce

Ostatnia edycja:
Bardzo ładna sztuka. Przebieg ma duzy jak na ten rocznik, ale jak na diesla to jest nic :)

Zajeb... bella,zajeb... felgi i zajeb... fotki

Po prostu cudowny samochód! Esencja osobowości,piękna i elegancji!!!

Piękna Alfa i świetny fotograf.
Pozdrawiam.
- Rafał

takie zdjęcia alfy to jest poprostu uczta dla mnie :)
super to wyszło!

Nie wiem jak wam, ale mnie się nie podobają za bardzo te felgi i opony moim zdaniem są za szerokie i wystają za nadkola, szczególnie widać to na fotkach od przodu :/
Ale autko i tak śliczne :) Co do kontrolek to czasem łatwo stracić nad nimi kontrolę ;) Mi się ostatnio zapaliła poducha, potem świece a dzisiaj pozycyjna się spaliła i mam żarówkę :O Ale jutro się dwóch pozbędę ;)

Te felgi wyglądają mi na Zendery ale dopiero na Alfie pięknie się prezentują :)

Felgi to Zender Siena 18"x8" i były dedykowane do Alfy, były produkowane tylko w rozstawie 5x98, wpisując w google images : zender siena, innego samochodu na nich nie zobaczysz;)

piękna bella , 4 zdjęcie gdzie było zrobione kojarzę to miejsce

95% zdjęć z tej sesji zostało zrobionych w Cytadeli w Warszawie

Bardzo ładna sztuka. Przebieg ma duzy jak na ten rocznik, ale jak na diesla to jest nic :)
HA HA, nie chcę zaczynać wątku rzeki w moim temacie, ale uwierz mi że przebieg 160 000 w dieslu z 2005 na zachodzie to mało...
ja wiem że 90% alf w Polsce nawet z 2000 roku ma podobny przebieg (na liczniku) ale wystarczy porównać wnętrze i od razu wszystko jasne...
według krajowych standardów powinienem ją cofnąć na 80kkm i nikt by się nie zorientował;p

Ujmę to tak: szuakłem 2.4jtd po fl przez ponad 2 miesiące w kraju i się załamałem, skonczyło się sprowadzeniem tej i naprawdę jestem bardzo z tego zadowolony.

Piękna sesja, w takiej konfiguracji jeszcze 156 nie widziałem.

A tak w ogóle to nie za dużo kontrolek się świeci?

W sumie to każda 156 tak ma na postoju... ponad normę jest tylko kontrolka przepalonej żarówki postojowej, o nią pytasz?

Piękna Alfa i świetny fotograf.
Pozdrawiam.
- Rafał

Fotograf to Krzysztof Paliński, za niewygórowaną opłatą jest w stanie każdemu zrobic podobną sesję, powiem że naprawdę warto:) Jak ktoś chce do niego namiar lub więcej szczegółów to proszę na PW

Nie wiem jak wam, ale mnie się nie podobają za bardzo te felgi i opony moim zdaniem są za szerokie i wystają za nadkola, szczególnie widać to na fotkach od przodu :/

To oczywiście Twoje zdanie, też z tym wystawaniem się chwilkę łamałem czy je brać, ale...
felgi są dedykowane do 156 i naprawdę idealnie pasują, idealne wchodzą w nadkola, zostawiając w największych dobiciach po 1mm luzu, wykorzystują maksimum miejsca jakie jest.
prowadzenie samochodu w porównaniu do seryjnych 205/55/16 to niebo a ziemia, wreszcie poczułem co to znaczy mieć samochód przyklejony do asfaltu który prowadzi się jak po szynach, ja już innych kół/opon nie chcę;)

Prowadzenie na tych oponach wcale nie musi byc lepsze... Spróbuj przejechac szybciej po koleinach chocby tych najmniejszych a od razu zobaczysz różnice w "uciekaniu" auta. Miałem kiedys 18 na niskim profilu i szerokim laczu, zamieniłem na 16 i różnica jest taka, że na naszych drogach nie musze walczyc z kierownicą i komfort jest znacznie lepszy.
Coś za coś.:)

No, fajna fajna...
Gratuluję fotografa ;) ale nie byłby on w stanie zrobić takich pięknych zdjęć,gdyby nie miał tak pięknego obiektu :)

Amortyzatory
Powrót