Ciagle nie odpala

• Autor wątku Autor wątku Tuchol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tuchol

Guest
Pomocy rece juz opadaja . Alfa juz od mieciaca stoi i nie odpala wymienilem czujnik polozenia walka rozrzadu, wymienilem czujnik polozenia walu , i ciagle nic odpala i gasnie ,pomocy prosze

- czemu nie podłaczono program diagnostyczny aby zobaczyć co go boli.

A czy sprawdzałeś ciśnienie paliwa na listwie? Może pompa paliwa wysiadła lub jej zasilanie i stąd te problemy.
A jak wymieniłeś samodzielnie czujnik wałka rozrządu? Przecież do tego trzeba zdemontować rozrząd i posiadać blokady i czujnik zegarowy. Poza tym ten czujnik nie ma wpływu na odpalanie silnika, więc niepotrzebnie wydałeś kasę. Mam tylko nadzieję, że wszystko dobrze złożyłeś bo jeśli przestawiłeś rozrząd to będą problemy i z odpalaniem i z prawidłową praca silnika.

Ostatnia edycja:
A immobilajzer go nie blokuje? - bez podpięcia komputera to można tylko zgadywać

wszytkie te czynnosci robil mechanik po podpieciu pod komputer wywala blad czujnika ktory byl juz wymieniony teraz juz nie wiem czy chodzi o czujnik polozenia wlaka czy walu :/ mowi ze niby byl wymieniany i nic . moze ktos mi poleci jakis dobry warsztat ja jestem z konina w wielkopolsce ? bo juz mi rece opadaja

heh kumlowi ostatnio mechanik podłączył kompa do kabla od abs-u i powiedział ze samochod sprawny heheh oczywiscie skasował a babol dalej pozostał :) moze zmien mechanika :D mnie osobiscie koles skasował na 2tys ze nuiiby regeneracja pompy wys cisnienia a tak naprawde auto nie palił bo pompa w baku była złamana i się przewracała jak było mało paliwa heh polscy mechanicy to zal.pl

immo raczej nie bo by nawet nie zapalil... dzis na garazu znajomi robili passata ktory mial ten sam objaw i byla rozsypana stacyjka :D

Amortyzatory
Powrót