• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

chyba swiece

• Autor wątku Autor wątku marian813
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marian813

Guest
Witam mam problem i może ktoś z was już to przerabiał jak dodam ostro gazu w swojej alfie jadąc wolno obojętnie na którym biegu to jest chwila takiego dlawienia sie (tak jakby była jakaś dziura) i dopiero gdy złapie 3000obr to idzie jak strzała. Paliwo leje ok na jednej stacji, przepływka równiez jest ok może to świece jeżeli tak to jakie założyć i za ile. dzięki Pozdrawiam

Bez sprawdzenia na kompie nic nie zrobisz. Moze to byc tez sonda, moga swiece, moze przeplywka i duzo innych rzeczy.

Ja miałem taki sam problem, dwa dni temu zmieniłem świece na platynowe ngk i śmiga jak ta lala:) za świece zapłaciłem 580 zł.

Ja miałem taki sam problem, dwa dni temu zmieniłem świece na platynowe ngk i śmiga jak ta lala:) za świece zapłaciłem 580 zł.

To sporo zapłaciłeś.
Jednak to, że u Ciebie rozwiązało to problem nie oznacza, że u kolegi będzie tak samo.

Tak jak napisał Selius, najważniejsze to trafnie zdiagnozować, bo możesz utopić sporą sumę w wymianę sprawnych części.

Chyba, że świece z racji swojego ograniczonego czasu użyteczności już i tak powinny być zmienione, to się nie wahaj, tylko zmień i zobacz czy to pomoże.

a podlaczajac sie do tematu: jesli mryga kontrolka świec 30sek po uruchomieniu silnika no to chyba na bank sa swiece, nie? Mowa tu o dieslu oczywiscie :)

a podlaczajac sie do tematu: jesli mryga kontrolka świec 30sek po uruchomieniu silnika no to chyba na bank sa swiece, nie? Mowa tu o dieslu oczywiscie :)

Wszystko na to wskazuje, choć na dieslu się nie znam ;P

Tak, albo automat do grzania świec szwankuje.

chyba świece

Byłem na kompie i wszystko wyszło ok ale nurtuje mnie to że ja jeżdze już dwa lata ok (30tyś km) i świec nie ruszałem poprzedni właściciel też o tym nic nie wspominał. Kupiłem na allegro komplet DENSO za 165 zł zobaczymy jak wymienie dam znać czy się poprawiło.(dla porównania NGK kosztowały na allegro 210 zł)

Platynowe NGK (8szt) do twojego auta powinny kosztować ok. 400zł - one wytrzymują wtedy 100tys km

Amortyzatory
Powrót