• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

chromowane dodatki do 156

• Autor wątku Autor wątku b.pawelek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

b.pawelek

Guest
PozdrawiamOstatnio na ulicy wdziałem 156 sprzed FL z chromowanymi obwódkami wokół nawiewów okragłych. Czy ktoś z was posiada coś takiego w swoim aucie???
Czy jest to jakaś samoróbka czy pochodzi np z jakiejś innej wersji???
Pozdrawiam

Nie mam, tez na to poluje, prawdopodobnie miał to z AR 166 pasuje idealnie.

Ja mam takowe w swojej 156, ale są to też chromowane obwódki wokół zegarów oraz np. wokół maskownic piszczałek w przednich drzwiach. To zabieg stylistyczny wprowadzony w 2002r w wersji z nowym wnętrzem. Podobnie było w przypadku 145/146 - od roku 99 też wprowadzono te obwódki.

Paweł156 napisał:
Nie mam, tez na to poluje, prawdopodobnie miał to z AR 166 pasuje idealnie.

Dokładnie tak! wloty ze 166 pasuja idealnie. Co do polowania to nawet udalo mi sie znalezc kolesia na Allegro ale za drogo chcial :cry:

to norma w FL.
wystarczy upolowac pozmianowa 156 po dzwonie - i masz. Podchodzi od strzala.
Tylko nie napalaj sie na srokowa konsole, bo ni huhu nie pasuje.

chromy

mnie interesowały same obwódki.
Chyba że trzeba je kupic razem z nowym nawiewem???
Bo jezeli chodzi o obwódki to ja bym je raczej upolował w ASO.

chromy

A ta część była dostepna normalnie do 156 w ASO???
Ja mam 156 sprzed FL więc nie wiem czy będzie pasowało???
Zapytam sprzedawcy.
A chromy wokół nawiewów ktoś tez widział???
Pozdrawiam

Kratka nawiewu stanowi integralną całość, nie ma możliwości kupienia samej obwódki.
Dobrze zmienić odrazu 4 kratki, (wraz z nawiewem na tylną kanapę ) Potwierdzam że ze 166 pasują, bo sam z takiego auta przekładałem.

Amortyzatory
Powrót