• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] CHŁODNICA płynu chłodniczego

• Autor wątku Autor wątku as
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

as

Nowy
Auto
AR 145 / 1994 1,4 BOXER
Najprawdopodobniej w najbliższym czasie będę zmuszony zakupić nową chłodnicę płynu chłodzącego silnik. Ta którą mam obecnie ma oberwany jeden z górnych uchwytów oraz zaczyna przeciekać w pobliżu górnego króćca. Ostatnio wycieki nasiliły się na tyle, że muszę interweniować i to dosyć szybko - albo naprawa, albo wymiana. Nie wiem, czy opłaca się ją jeszcze naprawiać. Poza tym wolałbym uniknąć w przyszłości przykrych niespodzianek na trasie i dlatego skłaniałbym się raczej ku zakupie nowej. Nie mam jednak 100% pewności, jaką kupić. Znalazłem na ALLEGRO coś, co teoretycznie powinno pasować, jednak nie jestem pewien, czy oby na pewno będzie pasować. Poniżej podaję link do aukcji:

http://www.allegro.pl/item942620308_alfa_romeo_145_146_nowa_chlodnica_oryginal.html

Na koniec nadmienię, że mój bolid nie posiada klimatyzacji. Z tego co mierzyłem ta moja posiada rozmiar rdzenia 560x380. Czym różni się chłodnica do samochodu z klimatyzacją od tego bez klimatyzacji? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki i spostrzeżenia :)

Wygląda na to,że ta chłodnica istotnie jest do boxera.Ale ja tam allegro nie ufam.Chłodnica od klimy zazwyczaj znajduje się zaraz za chłodnicą wodną.Ale nie wiem czy konstrukcja wodnej się wtedy zmienia.

Witam.
Kolego, chłodnica z tej aukcji bedzie pasowała do Twojego auta, generalnie chłodniczka do auta z klima różni sie jedynie tą górną i dolną listwą montażową (jest tam wiecej otworów) oraz posiada dodatkowe jedne mocowanie po stronie króćców.
Gdybyś był zainteresowany to mam taką chłodnicą za 220 PLN z wysyłką.
607-501-542
GG:1174414

Pzdr

Witam.
Kolego, chłodnica z tej aukcji bedzie pasowała do Twojego auta, generalnie chłodniczka do auta z klima różni sie jedynie tą górną i dolną listwą montażową (jest tam wiecej otworów) oraz posiada dodatkowe jedne mocowanie po stronie króćców.
Gdybyś był zainteresowany to mam taką chłodnicą za 220 PLN z wysyłką.
607-501-542
GG:1174414
Nie wiem czy też grubością się nie różnią

w 155 bynajmniej nie ma różnicy w grubości a jedynie w ilości otworów :)

Dzięki za informacje Kolego! Co do nadmienionej przeze mnie aukcji kontaktowałem się ze sprzedającym i zastanawiam się, jakim cudem nazbierał tyle pozytywnych komentarzy? Najpierw dzwoniłem do niego w piątek - totalny zakręt - 4 minuty trzymał mnie przy słuchawce zanim potwierdził, że wystawiają taką chłodnicę na allegro. W piątek na wieczór dostał e-mail'a z zapytaniem, czy będzie na 100% pasować - zero odpowiedzi. W niedzielę na wieczór napisałem mu kolejną wiadomość w której podałem swoje dane i informację, że jeśli tylko chłodnica będzie pasować to ją biorę i niech w poniedziałek od rana wysyła - zero odpowiedzi! Dzwonię do niego dzisiaj do południa i pytam, czy wczoraj wysłał - słyszę, że nie. Miał wysłać dzisiaj do południa - zobaczymy czego dowiem się jutro. Mam nadzieję, że to nie jakiś przekręt :/

Szkoda Kolego, że wcześniej nie wiedziałem, że masz chłodnicę na sprzedaż, bo byśmy się dogadali, a tak - jutro pewnie znów będę op... gościa przez telefon :/

Ostatnia edycja:
Gdybyś sie nie dogadał z kolesiem to zapraszam.
Generalnie posiadam chłodnice do wiekszości naszych bell.

Pozdrawiam

ja sprzedałem chłodnice w pełni sprawną bez zadrapań do 146 chłodnice z alfy 155 i gosciu mówił ze mu spasowła , cena to 100zł jezeli bylbys zainteresowany to mam jeszcze 2 takie chłodnice. Co do chłodnic to różniły sie też czujnikiem temperatury, nie które alfy miały go w chłodnicy a inne nie(z czujnikiem w chłodnicy były chyba wersje z klimą)

Dzwoniłem dziś do tego pacjenta od chłodnicy i... się nie dodzwoniłem :/ Łatwo nie dałem za wygraną, bo dzwoniłem kilkanaście razy w ciągu dnia. Na początku nikt nie odbierał - później zaś słyszałem tylko informację o uszkodzonej linii. Koleś kręci z numerami telefonów, bo coś mi się wydaje, że korzysta z jakiegoś przekierowania, gdyż podczas oczekiwania na połączenie kasa z konta leci. Wprawdzie tamta aukcja się skończyła jednak widzę, że wznowił aukcję (teraz 962469446). Nie wiem, jak postępować z takimi ludźmi? Jeszcze napisał na aukcji, że jego priorytetem jest zadowolony klient - BEZCZELNOŚĆ! Dam mu chyba czas do jutra, jak się nie odezwie to będzie w plecy za przesyłkę, bo miał wysłać za pobraniem.

Coś mi się widzi, że skorzystam jednak z propozycji któregoś z Was :)

Coś mi się widzi, że skorzystam jednak z propozycji któregoś z Was

Ja bym to zrobił już po pierwszej próbie porozumienia się. Takich sprzedawców trzeba eliminować z tynku. Ja bym go spuścił po brzytwie i dogadał się z kimś "normalnym". Jak nie chce Twoich pieniędzy jego problem. Ktoś bardziej zainteresowany zawsze się znajdzie. Podziwiam Cię za cierpliwość ;)

Amortyzatory
Powrót