Ostatnio zauważyłem że poci mi się chłodnica oleju, w okolicach dolnego przyłącza. Czy ktoś przerabiał temat regeneracji takiej chłodnicy (spawanie, lutowanie etc.)? Zamienników niestety brak a nie bardzo uśmiecha mi się wydawać na nową 1300zł.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie wiem czy az taka oszczednosc skoro da sie nowa kupic za 250zl... Nowa to nowa, jaka masz gwarancje, ze ta stara nie pusci gdzie indziej... Juz pomijam fakt, ze stracila wiele ze swej sprawnosci, przez uszkodzenia i zanieczyszczenia..Kolego ja dałem do zaspawania i wszystko OK
Normalnie gość mi zespawał i zapłaciłem chyba 100zł , a to duża oszczędność w relacji do nowej
Też mi ciekła przy dolnym przyłączu, sprawa wygląda tak ze końcówka jest aluminiowa a chłodnica z jakiegos innego materiału i jest poprostu nie do zregenerowania. Pozostaje Ci zakup nowej, ja dorwałem nową za 250zl![]()
Ja u siebie założyłem tą http://www.woboteam.pl/uklad-chlodz...ju-uniwersalna-300x135x50-10rz-niebieska.html
i musiałem zakuć przewody nowe pod nią i jest wszystko ok nawet auto lepiej pracuje
Witam. Czy wystarczy zrzucić tylko zderzak przedni żeby wymienić chłodnicę oleju razem z dwoma przewodami? Pluje mi olejem a jedyny wyciek jaki zauważyłem i zapocenie jest w okolicach dolnego łączenia wąż>chłodnica. Górny wąż suchy. Jestem teraz za granicą i wolał bym sam to wymienić bo makaroniarze kasują jak za woły. Aso krzykneło mi 1300 eu za części + robociznę a inny mechanik 1100-1250. Ja znalazłem nową chłodnicę z wężami za 450eu. Jakby nie patrzeć 500-600 eu zostanie w kieszeni.