• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] Chlapanie oleju

• Autor wątku Autor wątku BYKrak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

BYKrak

Guest
Witam, mam Ar 145 1,4 TS. Od niedawna zauważyłem po odkręceniu zaworu wlewu oleju chlapie na wszystkie strony, dawniej tego nie miałem, a ostatnio wymieniałem tylko swiece i kable. Co może być przyczyną takiego "bryzgania";) Dzięki

A odmy nie masz zatkanej?

hmm nie jestem mechanikiem, troche o tym poczytalem, da się ją odpowietrzyć bez pomocy mechanika??

Ostatnia edycja:
A mi się wydaje że chlapać będzie z tego względu, że krzywka wałka rozrządu jest pod korkiem wlewu oleju. Mogę się mylić, jeśli tak to proszę mnie poprawić.

ja tez mam AR 1,4TS I zawsze mi chlapało po odkręceniu korka! w niektórych samochodach masz blaszkę osłaniającą wałek i dla tego w nich nie chlapie!

Sprawdzę jutro u siebie.
Ale pamiętam jak kupowałem samochód, że odkręcaliśmy korek przy włączonym silniku i nic nie chlapało.

Amortyzatory
Powrót