• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Chiptuning Alfy 146 T.Spark

Lesio

Nowy
Auto
Subaru Forester XT, Mini Countryman CS
Co myslicie o przeprogramowaniu chipa w Alfie 146 1.4 T.Spark ?
Czy robiliscie cos podobnego w swoich, i czy im wyszło to na dobre ?

to nic innego jak oszukiwanie kompa by zapodawal bogatszą mieszanke a wiec wiecej paliwa, moim zdaniem bezsensu sie w to bawic w wolnossakach..

a co mysłicie o chipie w dieslu, ja mam 145 1.9 JTD i cały czas sie zastanawiam czy warto, bo nie weim czy tego typu tuning wplywa ujemnie na żywotnosc auta. bede wdziaczny za jakiekolwiek info

ponoc mozna przeplywke od GTA wstawic do TSa w 156...
moze jak Ty wezmiesz od 2.0 to wyjdzie na to samo? :)

Tuti napisał:
ponoc mozna przeplywke od GTA wstawic do TSa w 156...
moze jak Ty wezmiesz od 2.0 to wyjdzie na to samo? :)
Taka zamiana nazywa sie TUTIng :D

75andrew155 napisał:
Taka zamiana nazywa sie TUTIng
powaznie na forum alfa156.net ktos tak pisal, nie wiem czy to cos daje, ale chcialem Lesiowi podsunac jakies rozwiazanie :)

Tuti napisał:
powaznie na forum alfa156.net ktos tak pisal, nie wiem czy to cos daje, ale chcialem Lesiowi podsunac jakies rozwiazanie
Niech lepiej kupi całą brykę GTA a nie jakieś pierdoły :lol:

Bucek napisał:
a co mysłicie o chipie w dieslu, ja mam 145 1.9 JTD i cały czas sie zastanawiam czy warto, bo nie weim czy tego typu tuning wplywa ujemnie na żywotnosc auta. bede wdziaczny za jakiekolwiek info
To ma sens i odczuwalne zmiany w sprawności auta w malutkim stopniu ma wpływ na szybsze zużywanie się silnika

Bucek napisał:

tak, moc samochodu wzrosnie znaczaco i odczuwalnie. CO do zywotnosci po takim zabiegu, to czestsza wymiana plynow, klockow hamulcowych i innych czesci exploatacyjnych, normalnego uzytkowania.

Konrado napisał:
CO do zywotnosci po takim zabiegu, to czestsza wymiana plynow, klockow hamulcowych i innych czesci exploatacyjnych, normalnego uzytkowania.
Klocki?? :)
To juz chyba zalezy od stylu jazdy... Bardziej powinnien sie bac chyba o rozrzad i o to zeby nie przegrzac... Pitorkowi147 silnik wybuchl po czip tuningu :)

Amortyzatory
Powrót