Też połasiłem się na okazyjną cene:/właściciel tłumaczył, że musi szybko opchnąć, bo ma firme budowlaną i pewne problemy, więc potrzebna mu jest natychmiast gotówka.
Samochód był sprawdzany, niby wszystko ok, a chętnych przybywało, więc zastopowałem licytacje i powiedziałem, że biore.
Co się okazało?Przy pierwszej większej trasie samochód nagle stanal pod Krakowem.Przekręciło panewke, a jak pozniej wyszlo, z silnikiem były robione niestworzone rzeczy, zamiast jednej panewki wstawiona była BLASZKA;|czekała mnie generalka silnika, tyle ze jak juz znalazlem kogos kto sie tego chcial podjac, czesci nie mozna bylo dostac.Po chyba 3 miesiacach szukania znalazlem goscia ktory posiadal rowniez gtv 2.0 tb i z mysla o niej 2 silnik tb na dodatek mial swoj warsztat i nie jedna gtv juz naprawial.Laweta i do Bielska z moja gtv.Poczatkowo koszta naprawy mialy zamknac sie w 3500zl ostatecznie okazalo sie, ze bylo wiecej rzeczy do wymiany, doszla turbina(moja byla na wykonczeniu) itd wiec z 3500 skoczylo na 5000:/
To dopiero poczatek.Następnie okazało sie, ze samochod strasznie olej traci, miska olejowa byla rypnieta 1500zł za nowa miske, szla az z Wloszech transportem, bo tutaj nie moglem dostac.
Troche pocieszyłem sie sprawnym samochodem po czym znów stanął na szczescie BLISKO, bo w okolicach Katowic.Mechanik stwierdził, że to czujnik Halla.Nie mówiąc już o elektryce z którą co troche mam problemy.
Po jakiś 15min szybszej jazdy cos z tyłu sie nagrzewa i tak cholernie piszczy, ze szyby musze zasuwac i muzyke na max dawac.
Mam ja jakies 1,5 roku rocznik 1998 ale pieniądze które w nią włożyłem przez ten czas już dawno przewyższyły te które za nią dałem:/początkowo też wszystko wyglądało świetnie, oględziny udane, przekonujący właściciel, wszystko cacy, a teraz żałuje, że priorytetem dla mnie było by nie zwinał mi jej nikt inny z pod nosa, bo za taka cene i taka okazja juz sie nie trafi.
13 000zł za Gtv V6 Tb z 2000 roku?z takim przebiegiem?żart.Gdyby było tak, jak ten handlarz pisze tzn wszystko cacy, spokojnie wyciągnał by 20 000tyś za nią.Coś musi być na rzeczy, iż cena taka niska.
pozdr.