• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Bum i zgasl :/

Gopcio

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115KM 2002r
Witam i znow zaczynaja sie problemy z moja Bella dawno temu pisalem o problemie z instalacja LPG i czestych strzalach :/ Dzis zaczelo sie to samo :/ czy jest mozliwe ze przewody od swiec po 10tys juz by wysiadly (ostatnio przewody byly problemem wystrzalow) a moze problem tkwi w rozlegulowanym gazie ??? palil 10L treaz pali ze 14 czasem wiecej.

A zobacz czy gdzies waz doprowadzajacy gaz z zbiornika nie ma luzu nie dokrecony czy cos. U mnie to było powodem strzałów. ale też może być ze trzeba wyregulować instalke.

sorki za napisanie tematu nie w tym dziale ale zapomnialem ze jest taki jak LPG :) Kosiar widzisz ile benzyna ?? student zarabiajacy marne grosze nie moze jezdzic na benzynie a alfa mi potrzebna do zycia :D Jutro jade wyregulowac gaz

jak bedzie ciemno, odpal auto, podnieś maske i zobacz czy na przewodach gdzieś robią się iskierki..

a wymieniłeś też świece i filtr powietrza?

Jak przewody sentech to pewnie już iskry leca że glowa boli ;) One nowe sypia... A co dopiero pojezdzi troche. Moje Boscha z 95 r nie maja przebic a sentecha pojezdziły troche i zaraz ostro strzelały

Ostatnia edycja:
Jak orzewody sentech to pewnie już iskry leca że glowa boli One nowe sypia... A co dopiero pojezdzi troche. Moje Boscha z 95 r nie maja przebic a sentecha pojezdziły troche i zaraz ostro strzelały
Dokładnie

witam. polecam przewody NGK ewentualnie bosha.

ps. moja rada również jak kolegi Kosiar, do boxera lej benzyne :)
a na pewno się odwdzięczy .pozdro

Ostatnia edycja:
Bokser i gaz ? Nic dziwnego, że strajkuje.

Teraz policz ile topisz w naprawach i regulacjach, kosztach rozregulowania(spalanie) i porównaj z benzyną i ile byś wydawał na samo paliwo- zaznaczam, że gazu silnik spali zawsze więcej niż benzyny.

Chyba, że do szkoły masz 100km, albo więcej i dojeżdzasz codziennie to wtedy zmienia postac rzeczy.

Ok problem rozwiazany jak sie okazalo to Alfa lapala za duzo powietrza zaprzyjazniony znajomy co siedzi w gazie od ho ho lat otwierajac maske odrazu powiedzial ze to jest przyczyna, wiec zatkal dziure (prawdopodobnie gdzies wypadl mi dekielek) kable sprawdzone niby nie maja przebicia (woda i metalowe przedmioty byly uzyte) swiece te same jak narazie filtr powietrza byl ten sam, tylko pojawil sie nowy problem :/ podlanczajac sie do sondy stwierdzil ze cos sie z nia dzieje bo na bezynie ma slaby sygnal :/

Pojeżdzij trochę na benzynie bez lpg i sprawdz sondę powtórnie

Bokser i gaz ? Nic dziwnego, że strajkuje.

Teraz policz ile topisz w naprawach i regulacjach, kosztach rozregulowania(spalanie) i porównaj z benzyną i ile byś wydawał na samo paliwo- zaznaczam, że gazu silnik spali zawsze więcej niż benzyny.

Chyba, że do szkoły masz 100km, albo więcej i dojeżdzasz codziennie to wtedy zmienia postac rzeczy.
hehe ,a ja jestem za gazem i niemam takich problemów niewiem dlaczego sugerujecie żeby nie zakładać gazu do boxera a w twinsparku jest lepiej ????
a moze alfa tak jak reszta samochodów nie nadaje sie na gaz .:):);):) hahaha

Ostatnią edycję dokonał moderator:
odlaczylem sonde i auto nabralo elastycznosci mocy :/ to sonda do wymiany jakie koszty nowej??? czy jak sonda walnieta jest to spalanie rosnie ??

czy jak sonda walnieta jest to spalanie rosnie ??
Tak rośnie,ale na benzynie. /przy sekwencyjnym lpg też/
W Twoim lpg przy zwykłej instalacji /bo chyba taką masz?/ sonda jest emulowana więc nie ma wpływu na zużycie lpg.

Jakie masz przewody od sondy? jakie kolory?
oryginalna do naszych boxerkow kosztuje ok 450zl

Amortyzatory
Powrót