• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Bravo-Pussy Wagon

Greg29

Nowy
Auto
D4D,HDI,Ecotec
Jako,że Brava mojej lubej się rozbiła:

Uploaded with ImageShack.us
to po wypłacie kasy od ubezpieczyciela zacząłem szukać jakiegoś wozidla.Miała być Clio od znajomych ale się rozmyślili.Następna Cliówka się sprzedała.Itd.Nie chciałem przywozić nic z zagranicy ale niestety na szybko w PL nic nie było.Więc przy okazji kolejnego wyjazdu do Austrii zobaczyłem Fiacika
282.jpg
Po krótkim obejrzeniu wiedziałem,że musi byc mój.Po długich negocjacjach na mrozie z tureckim przyjacielem Osamem Totalschadenem dobiłem targu.Po około dwóch tygodniach stania na placu u turka znalazłem trochę czasu i jazda do Wiednia.A później zawijka do Polski:

No więc jest to Bravo 1.2 16v z 2001r.Co ciekawe kupując go myslałem,że to 1.6 16v bo nie chciało mi się spojrzeć w papiery.Wyszło przy okazjizmiany sprzęgła.Spodobał mi się bo jest zadbany,z niemal idealnym lakierem i wnętrzem oraz sportowym wyglądem.Jest to wersja Trofeo z klimą automatyczną,ogrzewaniem postojowym,wspomaganiem,abs,elektryką,kubełkami,4x airbag,białe zegary,kiera w skórze.Zawieszenie eibacha zielone,amortyzatory sachsa gazowe oraz alu 17" wystawione w odpowiednim dziale na sprzedaż
282.jpg
.Auto miało dwie właścicielki.Jest super zadbane i wszystko w nim działa jak należy.Z ciekawostek jest w nim akumulator żelowy Exxide,który u nas kosztuje w promocji 1050 zł.Na tymsamochodzie ktoś nie oszczędzał.Jest zrobiona konserwacja a amortyzatory są praktycznie nowe.
Parę fotek.Nie są za ładne ale narazie brak czasu:

Przekazanie auta w Polsce odbyło się podczas walentynkowej kolacji;))
Plany?
zarejestrować-w trakcie,
wymienić radio-zrobione,
załozyć zimówki-zrobione,
zmienić koła letnie na mniejsze,
wyprać,
zmienić olej i rozrząd,
dbać,
Przepraszam,że tak przynudziłem ale miałem troszkę wolnego czasu i chęci.Pozdrawiam.
PS.wgniecenie na boku z pierwszej fotki już znikło
283.jpg
)

Super, nigdy nie widziałem webasto w Bravo ;) Sam miałem kiedyś Bravo, całkiem wdzięczny wozik.

Świetny wóz. Moja żona też takim śmiga, tylko zielonym. Kocha tą bryczkę.
Sent from my Lumia 610 using Board Express

Aktualizacja.Etap pierwszy :sauna

Bravo prało się trochę w parze.Było to takie odswieżenie.Wyparowałem cały środek włącznie z nawiewami oraz bagażnikiem.Później natarłem wszystko matem do deski.Wyszło tak:

Etap drugi:mody i naprawy: naprawiłem podświetlenie popielniczki co mnie bardzo ucieszyło.Mody:

Podłączyłem do Dalco klawiaturę do telefonu.Jeśli nie pracuje jako klawiatura to służy jako drugi pilot do radia.

Oraz drugi mod:

Znalazłem ledowe postojówki,które nawet fajnie graja ze srebrnym lakierem.
Tak środek wygląda w nocy:

A po robocie Harnaś się należy
283.jpg
)

I na dzisiaj koniec.Pozdrawiam.Parę nowych fotek: