• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

brak wycieraczek, nawiewu i kierunkowskazów

• Autor wątku Autor wątku Etnic
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Etnic

Guest
Witam. Wymieniłem dzisiaj żaróweczke w pokrętle od regulacji temperatury nawiewu klimatyzacji. Teraz świeci pięknie ale po skręceniu wszystkiego okazało się że nie mam kierunkowskazów przy czym awaryjne świecą, nie mam wogóle dmuchawy i nie działają wycieraczki. Sprawdziłem bezpieczniki pod kierownicą i pod pokrywą silnika i są dobre. Co się mogło stać? Dodam że przy składaniu źle podlączyłem wtyczki do przycisku awaryjnych i przepalił się jeden bezpiecznik ale go wymieniłem i awaryjne działają a kierunkowskazy nie. Co może być odpowiedzialne za te trzy elementy?
Alfa 156 1,9jtd 1998 z klimą

Dzięki serdeczne za pomoc. Wczoraj już było ciemno, więc nie zauważyłem tych dodatkowych bezpieczników na górze. Spalony był oczywiście ten 7,5, wymieniłem i wszystko działa. Polecam wszystkim samodzielną wymianę żarówek w konsoli centralnej.

Jeżeli te wszystkie objawy nastąpiły ot tak, (czyli nie dłubaliście nic wcześniej z elektryką) to w moim przypadku winą za brak : elektr. szyb świateł mijania kierunkowskazów wycieraczek, nawiewu, (auto paliło jeździło) okazał się upalony styk w kostce w stacyjce. Bóg jeden wie ile razy oglądałem mierzyłem ten bezpiecznik 7,5 i wszystkie inne bezpieczniki i za każdym razem był dobry-), rozkręciłem schowek by tam sprawdzić itd.. aż na końcu wyciągnąłem wtyczkę z pod stacyjki i wszystko się wyjaśniło.. Może się przyda to info.

Jeżeli te wszystkie objawy nastąpiły ot tak, (czyli nie dłubaliście nic wcześniej z elektryką) to w moim przypadku winą za brak : elektr. szyb świateł mijania kierunkowskazów wycieraczek, nawiewu, (auto paliło jeździło) okazał się upalony styk w kostce w stacyjce. Bóg jeden wie ile razy oglądałem mierzyłem ten bezpiecznik 7,5 i wszystkie inne bezpieczniki i za każdym razem był dobry-), rozkręciłem schowek by tam sprawdzić itd.. aż na końcu wyciągnąłem wtyczkę z pod stacyjki i wszystko się wyjaśniło.. Może się przyda to info.
Kotleta odgrzałeś, dodatkowo jeszcze zerknij na daty postu to tak na marginesie :).

może i odgrzałem. ale ja na tego posta trafiłem dzisiaj i przeglądałem bezpieczniki parę razy niepotrzebnie więc inni też mogą.. może się komuś przyda. Tobie się nie przydał ,więc pisz coś co może komuś pomóc a nie neguj moją odp.

Dzięki Bogu jest internet i Forum Alfaholików . Miałem identyczny przypadek i dzięki Wam problem rozwiązany. :o:):cool:

Amortyzatory
Powrót