• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

brak świateł mijania i drogowych

• Autor wątku Autor wątku nymo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nymo

Guest
Witam

Mam Alfe 156 1.8 ts z 98r. Problem jest taki,że nie działają światła mijania ani drogowe.Wcześniej świeciły drogowe,teraz same pozycyjne.Po podłączeniu mijania pod pozycyjne światła włączają się i wyłączają( dzieje się tak po 3-4min pracy świateł,tak jakby po zagrzaniu żarówek). Wszystko reszta działa,bezpieczniki dobre.Po włączeniu drogowych kontrolka na desce się nie zapala.Co może być?

Pewnie główny wyłącznik pod kierownicą.

Prawdopodobnie tak, u mnie najpierw zaczęły fiksować kierunki (lewy raz załączał, raz nie, prawy ok) potem w ogóle zniknęły wszystkie światła. Po wymontowaniu przełącznika w kierownicy okazało się, że na stykach jest solidny nagar i brak przewodzenia. Po wymianie na nowy OK.

przekaźnik sprawdzony i niestety nie działają nadal.Co się mogło stać? Bezpieczniki ok,przekaźnik pod kierownicą też.Jeszcze jak podłączyłem je pod pozycyjne to przy przygasaniu pulsacyjnym słychać było "przekaźnik?" koło schowka pasażera?

W schowku masz klapkę u góry. Otwórz ją i poruszaj przekaźnikami. Jeśli pomoże to je wyjmij przeczyść lub dognij styki i powinno działać.

Amortyzatory
Powrót