Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
U mnie przy przestawionym rozrządzie sypał błędami przepływomierza i czujnika podciśnienia, ale to było akurat w innym samochodzie.Głowica: zawory,gniazda,uszczelniacze, ale to robiła szlifiernia,popychacze z wałkami wymienione bo stukały może i coś tam się narobiło.
kompresje mierzyłem sam po 14 na cylinder w tygodniu zmierzę jeszcze raz i sprawdzę rozrząd do blokad, przepływka sondy nowe
Myślę że kompletna diagnostyka to podstawa przy takich problemach. Ogarniaj lapka i daj znać jak tam parametry.Zero błędów ,korekty dawno nie sprawdzałem już, przepływka czyszczona nowa marki MAGNETI MARELLI .Na razie na nowym laptopie ma problem z pomiarami w czasie rzeczywistym.
Na początek sprawdziłbym temperatury silnika i powietrza czy czujniki są ok. , Nastepnie korekty długo i krotkoterminowe przy częściowym obciążeniu (kiedy jeszcze sondy lambda są zczytywane) i korekty na pełnym obciążeniu. Najlepiej jakbyś porobił screeny.Kicha z laptopem ,zainstalowałem car scanner ,wyczytałem że bierzesz dane z tej apki,co proponujesz sprawdzić na początku i jak bo dopiero ogarniam aplikacje.Rozrząd sprawdzony blokady siadają ,kompresja w tygodniu szybciej nie da się.
Czyli od momentu kiedy korekta tymczasowa wskoczy na 0 % przy dużych obciazeniach pod butem na maxa. A wiec chodzi wtedy tylko o korektę dlugoterminową ale jak Ci się korekty wyzerowały to pojeździj trochę zrby się ustaliły.ok jutro coś podziałem ,korekty zero bo aku miałem wył i wyzerowało.
Nastepnie korekty długo i krotkoterminowe przy częściowym obciążeniu (kiedy jeszcze sondy lambda są zczytywane) i korekty na pełnym obciążeniu tegonie wiem jak zrobić
Czyli od momentu kiedy korekta tymczasowa wskoczy na 0 % przy dużych obciazeniach pod butem na maxa. A wiec chodzi wtedy tylko o korektę dlugoterminową ale jak Ci się korekty wyzerowały to pojeździj trochę zrby się ustaliły.
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Moim zdaniem za duża wartość przepływu - podepnij starą przepływkę albo jakąś inną np. ze złomu i powtórz test. Przepływomierz wymieniałeś na oryginalny czy jakiś zamiennik?zrobiłem pomiar przepływu powietrza na 3 biegu do 6600 pokazało 510