[145] Brak oświetlenia wnętrza

• Autor wątku Autor wątku boogieman
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

boogieman

Guest
Witam, mam następujący problem:
Nie działa mi oświetlenie wnętrza. Zaczęło się od tego, że raz działało a raz nie aż w końcu przestało całkiem działać. Mam dwa światła na suficie z przodu, jedno główne z 3-pozycyjnym włącznikiem i zaraz obok niego mniejsza lampka dla pasażera. Ta mniejsza działa bez żadnego problemu. Oświetlenie bagażnika też bez zarzutu. Sprawdziłem bezpieczniki i żarówki, wszystkie są ok. Ktoś może pomóc? Z góry dzięki.

Witam, mam następujący problem:
Nie działa mi oświetlenie wnętrza. Zaczęło się od tego, że raz działało a raz nie aż w końcu przestało całkiem działać. Mam dwa światła na suficie z przodu, jedno główne z 3-pozycyjnym włącznikiem i zaraz obok niego mniejsza lampka dla pasażera. Ta mniejsza działa bez żadnego problemu. Oświetlenie bagażnika też bez zarzutu. Sprawdziłem bezpieczniki i żarówki, wszystkie są ok. Ktoś może pomóc? Z góry dzięki.
Prawdopodobnie brak zasilania,lub uszkodzenie włącznika czasowego.W starszych jest pod siedziskiem tylnej kanapy po stronie prawej.Ale z tego co kojarzę w nowszych gdzieś to przeniesli.

Włącznik oświetlenia znajduje się w zamku drzwi.

owszem w drzwiach, ale służy to do automatycznego zapalania lampki przy otwieraniu drzwi. Włącznik na suficie ma trzy pozycje: stałe ON - ON przy otwarciu drzwi - całkowity OFF.

owszem w drzwiach, ale służy to do automatycznego zapalania lampki przy otwieraniu drzwi. Włącznik na suficie ma trzy pozycje: stałe ON - ON przy otwarciu drzwi - całkowity OFF.
Czujniki z drzwi dają sygnał do włącznika czasowego oraz panelu pokazującego domknięcia drzwi.Lampki zapala włącznik czasowy,małe niebieskie pudełeczko.

- - - Updated - - -

Czytaj o czym się pisze.

Prawdopodobnie brak zasilania,lub uszkodzenie włącznika czasowego.W starszych jest pod siedziskiem tylnej kanapy po stronie prawej.Ale z tego co kojarzę w nowszych gdzieś to przeniesli.

A w 146, z 98r, bedzie jeszcze pod ta tylnia kanapa, czy juz gdzies indziej?

w mojej 146 jest jeszcze pod tylnym siedzeniem , tez mam z 98 r .

A czy ten wlacznik ma jakas inna nazwe? Bo szukalem na alledrogo i nie moglem znalesc.

Jak sprawdzić ten włącznik czasowy czy jest dobry domowym sposobem,mam podobny problem z brakiem oświetlenia wnętrza.

Podepnę się pod temat. Nie działa u mnie czujnik otwarcia/zamknięcia drzwi pasażera z przodu (nie zapala się po ich otwarciu oświetlenie i kontrolka otwartych drzwi) gdzie mam dokładnie szukać tego czujnika? Co tam zazwyczaj się w nich psuje?

Jest tam mikro włącznik i styki mogą być zaśniedziałe,sprawdź żaróweczki i bezpiecznik w skrzynce oraz włącznik czasowy oświetlenia wnętrza znajduje się pod tylnym siedzeniem za kierowcą z lewej strony-małe pudełeczko.

Amortyzatory
Powrót