brak nawiewu

• Autor wątku Autor wątku Szwejk73
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Szwejk73

Guest
Witam wszystkich mam problem z nawiewem, silniczek dziala, dmucha tylko na nogi i przez otwory dla pasażerow z tylu. Zobacze filtr p.p--owy ale czuje ze cos sie zepsuło. Moze mial ktos taki problem??? Szukalem juz na forum ale nie ma takiego przypadku.

Witam

Ja u siebie kilka dni temu też wymieniałem filtr kabinowy.
A objawy zasyfionego/zawilgoconego filtra były takie, że przy włączonym nawiewie na max obroty(4) powietrze ledwo ledwo leciało, miałem także wrażenie ze nie działają też kierunki nawiewów, tzn szyby, nogi, twarz itp. Ale to pewnie tylko wrażenie spowodowane tym że nie było siły nadmuchu. Po wymianie filtra jak ręką odiął, dmucha aż miło:D

A w mojej jakis debil nie zamontowal filtra przeciwpylkowego, wiec caly syf osiadl na parowniku od klimy. Pomogly 2 puszki piany do czyszczenia klimy puszczone przez wentylator od strony filtra . Syf sie namoczyl i odkleil z parownika. Juz sie balem ze bede musial pol auta rozbierać żeby wyczyścić parownik..

Zacznij od filtra

jak to nie pomoze to trzeba zajrzec do klapek (blend) regulujach kierunki nawiewu.
Mysle jednak ze filtr załatwi sprawe

Byłem w warsztacie powiedzieli ze musza zdjac konsole itp. Sama robocizna 500 zl rezygnuje sam poszperam moze cos zrobie.

Byłem w warsztacie powiedzieli ze musza zdjac konsole itp. Sama robocizna 500 zl rezygnuje sam poszperam moze cos zrobie.

Już było pisane dużo na ten temat, więc radzę poszukać na forum. Na początek posłuchaj na biegu zerowym (najlepiej słychać na zamkniętym obiegu) czy są odgłosy podczas przełączania z pozycji pierwszej od lewej (nawiew na twarz) do pozycji na nogi i twarz. Jeśli nie słychać, że się coś przesuwa z tej pozycji i na nią to masz problem z klapkami nawiewu.

zacznij od rozkręcenia schowka od pasażera rozbiera się go łatwo sa tam silniczki czarne posłuchaj który nie działa na pewno zauważysz ja za taki na allegro dałem 30 zl chodzi do dziś

Amortyzatory
Powrót