• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

brak mocy

• Autor wątku Autor wątku dawidian
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dawidian

Guest
nie mam pojecia co sie dzieje wszystko bylo ok lecz gdy wymienilem rure od dolotu powietrza na nowa bo stara byla popekana i klejona.dopoki jest zimna jest ok jak sie robi ciepla to cos gwizdze i przy 4000 obr traci calkowicie moc nie mam pojecia co jej jest juz dwa razy sprawdzalem czy czasami gdzies cos nie jest rozszczelnione ale wydaje sie ok

- a jaką metodą sprawdzałeś te rozszczelnienia ?

moze zobacz sam filtr powietrza i dolot powietrza do obudowy filtra... albo przeplywomierz.. u mnie alfa pieknie chodzila ale od 3.5 tys obr nie miala tej mocy zbierala sie ale to nie bylo to. wymienilem przeplywomierz i jest ok:)

jeżeli dolot masz szczelny to też uważam, że to przepływka.
Co prawda nie w alfie ale miałem identycznie, autko do 4 tyś zbierało się dobrze ale powyżej jechało jak 2 zaworowiec, po wymianie przepływomierza zbiera sie powyżej 4 tys jak przystało na 4 zaworowy motor.

Amortyzatory
Powrót