[146] Brak mocy do 3 tys

• Autor wątku Autor wątku seba270
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

seba270

Guest
Jak w temacie nie mogę nawet spalić gumy czy boxery tak mają? na luzie silnik się dobrze wkręca podczas jazdy pow 3 tys też nie jest źle czy może być to spowodowane źle ustawionym rozrządem. silnik wydaje dziwny odgłos tak jakby posiadał turbosprężarkę

Jak w temacie nie mogę nawet spalić gumy czy boxery tak mają? na luzie silnik się dobrze wkręca podczas jazdy pow 3 tys też nie jest źle czy może być to spowodowane źle ustawionym rozrządem. silnik wydaje dziwny odgłos tak jakby posiadał turbosprężarkę

łożysko jakieś rolki tak świszcze.. (oby to nie od rozrządu) .. lub łożyska w alternatorze/pompie wody (mogą być uszkodzone łopatki). sprawdź stetoskopem skąd szumi (albo weź sobie gruby kijek, przykładaj do elementów ruchomych jeden koniec a do drugiego przyłóż ucho i słuchaj)

kiedy wymieniałeś świece/przewody/filtry?
może to być od rozrządu .. stało się to przed wymianą?

Ostatnia edycja:
Witam miałem tez taka sytuacje lecz moja była przykra bo miałem popękane pierścienie i tez dopiero powyżej 3 tys miałem kopa lecz gdy wymieniłem pierścienie to ma kopa już przy 2 tys. A możesz sprawdzić czy ci czasem nie bierze oleju albo pluje najlepiej wyciągnij bagnet albo wlew oleju i zobacz czy nie leci dymówa??

To chłopaki macie już troszkę wyżyłowane silniki:) Ale wiem ze boxery to sa silniki wysoko obrotowe ale moja od 2 tys spokojnie już daje rade

jak jeździłem brata to 145 1.6 boxer dostawała tzw. "kopa" od 2000-2500 obrotów... wiadomo z 1.6 rakiety nie będzie ;)

łożysko jakieś rolki tak świszcze.. (oby to nie od rozrządu) .. lub łożyska w alternatorze/pompie wody (mogą być uszkodzone łopatki). sprawdź stetoskopem skąd szumi (albo weź sobie gruby kijek, przykładaj do elementów ruchomych jeden koniec a do drugiego przyłóż ucho i słuchaj)

kiedy wymieniałeś świece/przewody/filtry?
może to być od rozrządu .. stało się to przed wymianą?

Nie wiem jak samochód chodził bo kupiłem z uszkodzona uszczelką pod głowicą, rozrząd nowy założyłem świece wymienione płyny, filtry. Paski też już ściągałem więc pompa i alternator odpada. Czy panewki mogą tak świszczeć lub pompa olejowa?? Wydaje mi się że że chociaż z pierwszego biegu to powinno zwijać asfalt a tu prawie max obroty puszczam sprzęgło a tu obróci dwa razy kółkiem i silnik robi "buu"

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót