• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] Boxer i kable wn-gdzie?

r0bertos

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo Tonale 1.6 JTD Veloce
Witam

Mam problem. Potrzebuję kupić kable wn do Alfy Romeo 145 1.6 boxer, firmy NGK, Beru, Champion itp. Ważne żeby miały rdzeń miedziany i nie kosztowały XXXX PLN :) Macie może namiary na jakiś sklep lub w swojej okolicy, kupiliście i moglibyście mi pomóc :)

Pozdrawiam

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nie wiedzialem za kable wn do Boxera sa takie drogie ... hmmm, A tak wogole to ciezko dostac kable do naszych boxerow no chyba ze ktos chce kupic Sentecha itp.

Polecam SZiK -dobra sieć sklepów na Podkarpaciu. Ja ostatnio kupowałem BOSCHA za ponad 60zł.

Firma Janmor ma też niczego sobie przewody, miałem w 33. Były nawet z identycznymi kapturkami jak w orginale.

Interesują mnie jedynie NGK, Beru lub Championy. Co do reszty znajomy sprzedawca kazał mi się trzymać z daleka a w szczególności od Sentechów.

Sentech to jest nieporozumnie zrobiłem 4000 tyś i musiałem zmieniać i dwa nowe były uwalone.

Ostatnia edycja:
Interesują mnie jedynie NGK, Beru lub Championy. Co do reszty znajomy sprzedawca kazał mi się trzymać z daleka a w szczególności od Sentechów.

Słyszałem gdzieś czy czytałem (nie pamiętam gdzie i nie wiem czy to prawda) że NGK nie produkuje przewodów tylko je sprzedaje (nie wiem ile w tym prawdy, ale świece mają dobre).
Beru nie znam, ale jeśli chodzi o kable to raczej z tych trzech producentów wybrał bym championa tyle że nie znajdziesz ich z kapturkami na świece takimi jak w orginale (też szukałem do boxera ze 2 lata tamu)

co śadzicie o kablach firmy BREMI??

Chcę kupić kable niemieckiej firmy Bremi do swojego boxera (ok 130 zł). Co o nich sądzicie , jakieś opinie na ich temat?? Mam obecnie jan mory - większej lipy już się nie da kupić chyba!!??:) Doradźcie coś koledzy na temat tych Bremi.

Ostatnia edycja:
Ja już zamówiłem w Rzeszowie kable Beru za 130zl :) Zobaczymy co to będzie :)

Ja juz zamowilem w Rzeszowie kable Beru za 130zl :) zobaczymy co to bedzie :)

Nie wiem gdzieś Ty je wyszperał w tym Rzeszowie? Z tego co wiem nie można ich tak łatwo dostać. Co do ceny - jeśli to oryginały BERU to nic tylko brać! Orientujesz się, czy do boxera 1.4/1.6 są takie same?

świece mają dobre

A podobno tak się zrywają przy wykręcaniu... nawet na tym forum są takie tematy.
Wcześniej zajeżdżałem polskie fiaty na ISKRACH i nigdy mi się nie zdarzyło ukręcić świecy. :/

Zamówione w sklepie SZiK www.szik.pl :) Jutro mam jechać i odebrać :) Jeśli to Ci się przyda to ma nr katalogowy: Beru ZEF1254

No zamówiłem te kable.Zobaczymy.Grunt ,że nie są to jakieś wynalazki kolorowe :) :)

Ostatnia edycja:
Kable już kupione. Beru za 130zl :) Jutro postaram się je zamontować :)

Super, że zamieściłeś fotki opakowania - byłoby jeszcze lepiej gdybyś wrzycił jakieś zdjęcia samych przewodów po wyjęciu z opakowania w wyższej rozdzielczości oczywiście. Chodzi mi nie tyle o całe przewody co o zdjęcia końcówek - wiem, że trochę marudzę, ale chciałem się trochę przyjrzeć, bo też mam beru a te na opakowaniu są nieco inne :)

Teraz widzę, że te na zdjęciach zaczynają przypominać te moje PWN - jutro pójdę jeszcze podejrzeć u siebie.

P.S. Nie myślałem, że będzie Ci się chciało po nocy trzaskać zdjęcia PWN - tak czy inaczej dzięki za fatygę :)

Amortyzatory
Powrót