• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

box dachowy, relingi

• Autor wątku Autor wątku Keeperek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Keeperek

Guest
Od pewnego czasu rozglądam się za boxem. Potrzebny głównie na narty (4szt). Co polecacie w rozsądnej cenie? Ma ktoś jakieś doświadczenia z boxami?

Druga sprawa to relingi, kupiłem używane czarne, wypolerowalem je (czyste aluminium) i chce je założyć.. tylko że na razie nie mam pomysłu jak to zrobić? Czy jak nawierce dziury w dachu w odpowiednich miejscach to da się tam coś nagwintować żeby je przykręcić czy może konieczny będzie demontaż podsufitki?

witam.
a gdzie kupiłeś relingi i w jakiej cenie. Ja też szukam do 156 sw ale nie mogę trafić - są tylko bagażniki.
pozdro

No niestety, taka konstrukcja klapy
kolega pisał, że potrzebuje box na narty, to oznacza, że pudło będzie ok. 2 metrowe. Jeśli założyć belki na relingi (które są krótkie, bo tył dachu to tak naprawdę klapa bagażnika) nawet w najbardziej rozsuniętej pozycji, to okazuje się, że przy maksymalnym przesunięciu boxa do przodu praktycznie nie ma dostępu do bagażnika. Z kolei pozycję boxa wymuszają ilość i ustawienie otworów do montażu na belkach. Ja w swoim boksie zrobiłem dodatkową parę otworów tak aby móc go przesunąć do przodu jeszcze bardziej. Wniosek jest taki, że trzeba kupić box tylko minimalnie dłuższy od długości naszych najdłuższych nart, w tym przypadku każdy zaoszczędzony centymetr pozwala na bardziej komfortowe otwieranie bagażnika.

Nigdy nie montowałem relingów ani trumny na dachu ale co do zaczepów to u mnie w sedanie, pod uszczelkami dachowymi są takie wypustki - nie wiem czy one są do montażu czy to tylko.. takie coś.. ale może to to :P sprawdźcie :)

witam.
a gdzie kupiłeś relingi i w jakiej cenie. Ja też szukam do 156 sw ale nie mogę trafić - są tylko bagażniki.
pozdro

Ja swoje dorwałem na allegro. W cenie ok 300zł, tyle że troszke porysowane wiec stwierdziłem że je wypoleruje do czystego aluminium.. może w przyszłości jakiś chrom na to...
http://allegro.pl/listing/search.php?sg=0&string=relingi+156
nie ma tego za wiele ale czasem uda się coś trafić w dobrej cenie.

A co do boxa to rzeczywiście nie pomyślałem o klapie bagażnika.. ja potrzebuje box o dł. 195cm.. Czyli o otworzeniu bagażnika nie ma mowy? da się go choć troche uchylić?

I jeszcze jedno pytanie.. na dachu mam antene i nie wiem czy to radiowa czy od telefonu? Bo przy radiu mam dwie wtyczki antenowe. I domyślam się że antena będzie przeszkadzać..

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót