• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

BobeR_Gda Alfa Romeo 156 V6

• Autor wątku Autor wątku BobeR_Gda
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

BobeR_Gda

Guest
Witam, chciałem przedstawić Wam moją Alfkę, została przywieziona z Milano :)
Po przyjeździe przeszła gruntowne wymiany ( sprzęgło, tarcze klocki, płyny, zawieszenie przednie, termostat, przepływomierz itp... :mrgreen:

Troszkę także ją przyciemniłem, założyłem ciemne szybki, pomalowałem felgi na czarno <biabelwesoly>

A oto kilka zdjęć :mrgreen:

Skoro już wszystko na czarno to może jeszcze wkłady lamp przednich przemalujesz. Całkiem ładnie to wygląda przy ciemnym lakierze. Mam taką instrukcję w pdf-ie jak to zrobić krok po kroku ze zdjęciami. Jeśli chcesz to mogę Ci podesłać na maila.

AR_156 napisał:
Skoro już wszystko na czarno to może jeszcze wkłady lamp przednich przemalujesz. Całkiem ładnie to wygląda przy ciemnym lakierze. Mam taką instrukcję w pdf-ie jak to zrobić krok po kroku ze zdjęciami. Jeśli chcesz to mogę Ci podesłać na maila.

Bardzo chętnie :) adam_selonke@wp.pl

Moim zdaniem na niepomalowanych felgach wygladalaby zdecydowanie ladniej!

To znaczy, ze czeka Cie w pszyszlosci kupno felg?
Zastanawiales sie jakie chcialbys wtedy zalozyc?

W przyszłości tak, myślałem o 17 od Alfy 156/147 takie z 3 kółkami, kolor srebrny lub grafitowy... Lub cos z palety OZ w kolorze ciemny chrom. A na zimówki te będą idealne :) prawie jak stalówki wyglądają :lol:

Chromowane felgi to mi sie tez widza, ale ostatnio weszla jakas nowa moda na czarno-srebrne felgi. Nawet calkiem fajnie ta wyglada :)

Sylwia napisał:
Chromowane felgi to mi sie tez widza, ale ostatnio weszla jakas nowa moda na czarno-srebrne felgi. Nawet calkiem fajnie ta wyglada :)

Ładnie ładnie, szkoda tylke ze efekt psuje napis Alfa Romeo...

BobeR_Gda - Bella super - w szczegolnosci kolor - no i ladniutkie te fotele masz :)
Jak robiles przyciemnianie szyb?

AR_156 napisał:

AR_156 - czy moglbys mi takze podeslac ta instrukcyjke? Chodzily za mna takie lampy z czarnymi wkladami - widzialem takie na allegro ale skoro mozna samemo ladnie to zrobic.. :)
Please :) lukasz@siekier.com

Siekier napisał:
BobeR_Gda - Bella super - w szczegolnosci kolor - no i ladniutkie te fotele masz
Jak robiles przyciemnianie szyb?

A dziekuje :) Szybki przyciemnialem, w moim zdaniem najlepszej firmie tym sie zajmujacej na Pomorzy a mianowicie w Auto-Hit w Bytowie, chłopaki dobrze się znają na swej pracy i zajęło im to tylko niecałe 2 h :)
A skórki, no cóż co jakiś czas są polerowane :)

Jeszcze takiej czarnuli nie widziałem i do tego podoba mi się, gratuluje!

Brązowe fotki są ciekawe... ale chciałem widzieć tą Alfę na więcej niż 2 normalnych fotkach:) Czarne felgi to ciekawy pomysł i z szybami przyciemnianymi robią wrazenie, ale lampy rzeczywiście można by oprawić/wymienić na przyciemniane. Białe fotele to zamierzony pomysł czy też byś wolał czarne?:)

Teraz tylko musisz w nocy pamiętać gdzie ją zostawiłeś:P

Gratuluję Autka. Też na taką poluję (dzisiaj sie okaże :D ). Powiedz mi jakie Ci wychodzi średnie spalanie?

Dj.iCE napisał:
Jeszcze takiej czarnuli nie widziałem i do tego podoba mi się, gratuluje!

Brązowe fotki są ciekawe... ale chciałem widzieć tą Alfę na więcej niż 2 normalnych fotkach:) Czarne felgi to ciekawy pomysł i z szybami przyciemnianymi robią wrazenie, ale lampy rzeczywiście można by oprawić/wymienić na przyciemniane. Białe fotele to zamierzony pomysł czy też byś wolał czarne?:)

Teraz tylko musisz w nocy pamiętać gdzie ją zostawiłeś:P

czrnych skór nie chce z racji tej że autko w środku jest dosyć ciemne, a poza tym czrne skóry strasznie sie nagrzewają na słońcu :(

Więcej fotek zaraz dorzucę :)

Emenems napisał:
Gratuluję Autka. Też na taką poluję (dzisiaj sie okaże :D ). Powiedz mi jakie Ci wychodzi średnie spalanie?
Witam, a otóż tak; spalanie w mieście:
- bez klimy i wolno 12
- klima i szybciej 13 i w zwyż...

Trasa:
- do 110 niecałe 7
- do 150-160 10

Amortyzatory
Powrót