Blokada tylnych siedzeń

• Autor wątku Autor wątku paulina
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

paulina

Guest
Nie wiem czy ten temat byl poruszany na forum, jednak prosze o pomoc (zalezy mi na czasie a forum przejze mimo wszystko:)). Mam pytanie do posiadaczy i znawcow alfy 147, w moim egzemplarzu notabene niedawno zakupionym nie dzialaja przyciski blokujace tylne siedzenia, czy ktos z Was nie wie jaka moze byc tego przyczyna i jak ja usunac.
Gdy dociskam siedzenie i naciskam przycisk blokujacy to on wciska sie w dol i gore ale nie moze, jakby tu powiedziec - zaskoczyc.
Prosze o porade.

---------- Post dodany o godzinie 09:31 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:08 ----------

Moze dodam jeszcze,ze poprzedni wlasciciel zamontowal tzw. kratke.

jak na moje oko mogą być wyrobione te zaczepy - jak koleś miał wcześniej kratkę to pewnie nagminnie woził coś na rozłożonych fotelach. to taka moja teoria spiskowa...

No nie za bardzo, od kratki odchodziła w dół deska, która po złożeniu siedzeń blokowala dostep do "wiekszego" bagaznika, przez co nie bylo sensu skladac ich w ogole.
W kazdym razie b.dziekuje za zainteresowanie.

wiesz to są elementy które łatwo sie wyrabiają, ja w swojej alfie miałam problem ze składaniem fotela od pasażera. jako że alfa jest 3-drzwiowa to siedzenie nagminnie jest składane i nie zawsze chce zaskoczyć...
pozdrawiam

Miałem tak samo...zamontuj podkładki metalowe pod "ucha" w karoserii w, które wpina się siedzenie - podniesiesz je i będzie OK !

---------- Post added at 03:02 ---------- Previous post was at 02:35 ----------

Wiem, że temat ma na sobie sporo kurzu...ale rada może się komuś przyda...

W moim przypadku wyglądało to tak,że fotele po złożeniu nie chciały się zamknąć na zamek, nawet dociskając(przyciski nie uszkodzone). Okazało się, że trzeba było to zrobić zdecydowanie, trzasnąć fotelem jak drzwiami i wtedy zaskoczyły:) Także żadne podkładki nie są tam potrzebne.

U mnie wystarczyło na odwrót zamontować to ucho i fotel od razu zaczął się zamykać.

U mnie bez podkładki i Chuck Norris z słynnego półobrotu siedzeń by nie złożył :)

Amortyzatory
Powrót