Bład poduszki

siwy156

Nowy
Auto
Była:Alfa romeo 156 1.8 Jest: 159 2.4
Witam
Mam pytanie do znawców. Musiałem w swojej 156 wyciągnac fotel pasażera i odpiołem przy tym zólty kabel z czujnika poduszka pasazera który znajduje sie pod fotelem i pojawił mi sie bład poduszki powietrznej. Fotel zamontowałem wtyczkę wpiąłem i dalej swieci czy sciągniecie klemy na cała noc załatwi problem czy trzeba jechać na komputer?

Nic Ci nie da odpinanie klem, usterkę usuniesz:
- jeśli problem się będzie powtarzać zlutuj te kable pod fotelem na stałe
- teraz wizyta na komputerze i usunięcie błędu z ECU

Problem jest ze tak powiem standardowy, wiele osób tak ma że wystarczy ruszyć fotel i już świeci kontrolka od poduszek. Przeczyść wszystkie styki w tej kostce, poruszaj kablami, powinno zgasnąć. Mi błąd poduszki wyskakiwał niemal przez pół roku (zapalało się gasło niezależnie czy błąd był kasowany na komputerze czy nie) a teraz od zimy spokój.

Po odpięciu kabla ZAWSZE pojawia się błąd poduszki. Wystarczy skasować błąd i na pewno zniknie.

Problem jest ze tak powiem standardowy, wiele osób tak ma że wystarczy ruszyć fotel i już świeci kontrolka od poduszek

To nie jest standardowy problem tylko uszkodzona instalacja :)

Podpinam się pod temat, tylko że u mnie kasowanie błedu nic nie daje, a świeci się kontrolka braku mozliwości wyłączenia poduszki pasażera (pomarańczowy kolor)

Kwesta wygląda tak ,że problem nie tyle co powtarza się.
On występuje cały czas

U mnie też świeci cały czas kontrolka od poduszki pasażara ta pomarańczowa, tzn miga non stop i nijak nie idzie tego wyłączyć a kasowanie błędu nic nie pomaga. Od czasu zakupu troche już minęło więc się przyzwyczaiłem ale nie daje ni to spokoju bo sygnalizuje że jakiś problem jest. Już kilka prób było uporania się z tym ale bezskutecznych.

No poniekąd ja również się przyzwyczaiłem i przestałem na to zwracać uwagę, ale noszę się z zamiarem sprzedaży auta i dla kupującego może być to dyskfalifikujące. Ja przy zakupie nie zwróciłem na to uwagi (w zasadzie uwierzyłem sprzedającemu, że wyskoczyło to teraz i da się skasować)
Możesz dać wskazówki co robiłeś i co nie dało rezultatu?

Amortyzatory
Powrót